Inzultál a NER

Dr. Dávid Ferenc       2021. február 24. 19:45 2021. feb. 24. 19:45

Elektronikus postámra a következő szöveg érkezett: „Tisztelt Hölgyem/Uram! Ettől a héttől kezdve már ötféle vakcina áll rendelkezésre a hazai oltási programban. Már közel félmillió honfitársunk kapott oltást, közülük több mint 200 ezren a másodikat is megkapták. A járvány még erőteljesen jelen van, de az oltási program előrehaladása lehetővé teszi, hogy konzultációt indítsunk az újraindításról. Most Ön is elmondhatja véleményét az újraindítás legfontosabb kérdéseiről. A konzultációs kérdőívet az oltási regisztrációnak otthont adó honlapon találja: https://vakcinainfo.gov.hu Számítunk véleményére, vegyen Ön is részt a konzultációban! Üdvözlettel: Koronavírus Tájékoztatási Központ.”

Mint korábbi írásomban már jeleztem, hogy 2020. december közepe óta négy semmitmondó elektronikus levelet kaptam a „Központtól”, de azt egyikből sem tudhattam meg, hogy hol, mikor és milyen vakcinát kaphatok. Február 23-án érkezett a fent idézett centrális – ötödik – üzenet, ami abban hasonlít a többire, hogy számomra használható információt nem tartalmaz.

Ugyanakkor egy újdonsággal szolgál: visszakattintással lehetővé teszi (és ajánlja), hogy vegyek részt a sokadik nemzeti konzultáción.

  1. Soha nem vettem részt nemzeti konzultáción, és a Fidesz által szervezetteken soha nem is fogok. Zaklatásnak veszem, ami történt, hiszen nem tartozom a NER-családhoz, és politikai kalandorokkal nem kívánom megosztani a véleményemet.

  2.  Elérhetőségeimet (e-mail cím, taj-szám, telefonszám) nem azért adtam meg, hogy ostoba és értelmesen nem megválaszolható kérdésekkel bombázzanak. Én a vakcinálásom körülményeire voltam és vagyok kíváncsi, nem pedig a kormányzó párt online bohóckodására. Jóhiszeműségemmel tehát visszaéltek, adataimat nem a korábban közölt cél, és nem az érdekeim szerint használták fel.

  3. Ráadásul arról az újranyitásról kívánnak velem konzultálni, ami nem érzelmi és hangulati kérdés, hanem kizárólag szakmai. A járványterjedés gyorsul, nem hiszem, hogy a magyar választópolgárok „támogató” vagy „nemleges” szavazata befolyásolhatja a virológusok professzionális álláspontját és a szükséges intézkedéseket. Ha tévednék, akkor nagy baj van.

Izgalommal várom a „Központ” következő, hatodik levelét. Hátha abból megtudok valami érdemlegeset.