Itt a nagy bejelentés: a Fidesz a Patrióták európai pártcsaládjának tagja lett

HírKlikk 2024. szeptember 26. 18:15 2024. szept. 26. 18:15

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a Patrióták európai pártcsaládjának tagja lett - jelentette be Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke és a Patrióták európai parlamenti frakciójának első alelnöke videóüzenetében csütörtökön.

"Együtt a Patrióták az erős nemzetek erős Európájáért" - fogalmazott Gál Kinga.

Hangsúlyozta: a hazafias pártok egy új európai pártcsalád keretében is az erős nemzetek erős Európájáért küzdenek tovább.

Kiemelte: a Patrióták európai parlamenti frakció július 8-i megalakulása történelmi jelentőségű lépés volt. A hazafias pártok immár nemcsak közös európai parlamenti frakcióban, hanem egy új európai pártcsalád keretei között is küzdenek a nemzetek Európájáért - húzta alá.

A Patrióták pártcsalád tagjai meg szeretnék őrizni saját hazájukat, kultúrájukat, hagyományaikat, keresztény örökségüket úgy, ahogy elődeiktől örökölték. Képesek és hajlandók küzdeni a nemzeti érdekeikért, és hisznek a szuverén nemzetállamokon alapuló erős Európában - hangsúlyozta a Fidesz alelnöke.

"Mi egy európai alternatívát kínálunk. Arra törekszünk, hogy az európai politikát visszatérítsük a józan ész talajára. Adjuk vissza az európai embereknek a kontinensünk jövőjébe vetett hitet!" - zárta videóüzenetét Gál Kinga.

A képviselőcsoport tájékoztatása szerint a Fidesz mellett a Patrióták európai pártcsaládja a spanyol VOX, a cseh ANO (Elégedetlen Polgárok Akciója) és a görög Értelem hangja pártokkal erősödött.

A Patrióták tizenegy uniós tagállam pártjait fogja össze. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség mellett az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), a francia Nemzeti Tömörülés (RN), a belga Flamand Érdek (Vlaams Belang), az olasz Liga, az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE), a portugál Chega (Elég), a holland Szabadságpárt (PVV), a spanyol VOX, a cseh ANO és a görög Értelem hangja a tagjai.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom