Javul Fico állapota, már a visszatéréséről írnak

HírKlikk 2024. május 25. 16:27 2024. máj. 25. 16:27

Újabb tájékoztatást adott a besztercebányai F. D. Roosevelt Kórház, a szlovák miniszterelnök állapotáról, akit a múlt szerdán meglőttek.

„A kezelőorvosok konzíliuma után megerősítették Robert Fico miniszterelnök egészségi állapotának szubjektív javulását” – írta meg az RTVS Sobotné dialógy című műsorában elhangzottak alapján a 24.hu. Az Új Szó is megerősítette, hogy Fico állapota stabil, a média már arról érdeklődött Matúš Šutaj Eštok belügyminiszternél, hogy mikor térhet vissza a munkába. A tárcavezető annyit mondott: „Ismerve őt, biztos vagyok benne, hogy megpróbál minél hamarabb visszatérni”.

Robert Fico ellen május 15-én követtek el merényletet Nyitrabányán egy kihelyezett kormányülés alkalmával. Az elkövető, a 71 éves Juraj Cintula a saját fegyverével lőtt rá többször a szlovák miniszterelnökre, aki életmentő műtéten esett át, állapota sokáig kritikus volt. A merénylő később azt mondta, nem értett egyet a kormány politikájával, ezért kísérelte meg a merényletet, utólag azonban elismerte, hogy elfogadhatatlan, amit tett. Tettéért bocsánatot kért Robert Ficótól.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom