Kálmán Olga lehet Budán a DK jelöltje

HírKlikk 2021. február 27. 13:10 2021. feb. 27. 13:10

Egy nyolcvan nevet tartalmazó lista jelent meg a Demokratikus Koalíció honlapján. Vélhetően őket indítanák az ellenzéki előválasztáson, amiről még nem tudni, hogy a járvány miatt mikor lehet majd megtartani.

A párt kiadványában azokat a DK-politikusokat mutatja be szerte az országban, akik helyben az Orbán-rendszer legelszántabb ellenfelei – írja a Telex.

A többi ellenzéki párthoz hasonlóan, természetesen a Demokratikus Koalíció is megkezdte a felkészülést az előválasztásra, jelöltjeinket azonban csak később fogjuk nyilvánosan is bemutatni – közölte Barkóczi Balázs szóvivő.

A lap szerint a 4. választókerületnél (II-III. kerület) Kálmán Olga neve szerepel, aki a főpolgármester-jelölti előválasztáson tűnt fel a politikában. Ebben a körzetben a Párbeszéd Tordai Bencét, míg a Momentum Berg Dánielt indítja.

Újbudán Gy. Németh Erzsébet, a XII. kerületben Komáromi Zoltán háziorvos, Szombathelyen Czeglédy Csaba, a 6. választókerületben pedig (amely Józsefváros és Ferencváros egy részét foglalja magában) Manhalter Dániel, az RTL Klub volt tudósítója lehet a DK jelöltje.