Kamupártok aktivistái ellen emelt vádat az ügyészség

HírKlikk 2020. szeptember 17. 13:00 2020. szept. 17. 13:00

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség két nő ellen, akik hamis aláírásokkal nyújtottak be ajánlóíveket a 2018-as országgyűlési választáson – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vádirat szerint, egy negyvenhét éves nő ismeretlen körülmények között hozzájutott a 2014-es országgyűlési választás jelentős számú ajánlóívének másolatához. A nő bérelt egy irodát a IX. kerületben, és egy harminckilenc éves nő segítségével megszervezte, hogy futárok és másolók az ajánlóívek másolatáról átmásolják a választópolgárok adatait a 2018-as országgyűlési választás ajánlóíveire, és azokat leadják.

A vádlottak célja az volt, hogy három – akkor és most is  – Parlamenten kívüli párt országgyűlési képviselőjelöltjei a szükséges ajánláshoz hozzájussanak. A nők segítségével három országgyűlési képviselőjelöltet is nyilvántartásba vettek.

A két nő – mint felbujtó – ellen a Fővárosi Főügyészség három rendbeli, választás rendje elleni bűntett és hat rendbeli hamis magánokirat-felhasználásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, kérve, hogy a vádlottakat a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.

Ibolya Tibor tudatta, a nők bűntársai ellen még folyik a nyomozás.

Forrás: MTI