Karácsony: a szégyen a kormányé, nem az országé

HírKlikk 2021. június 23. 18:22 2021. jún. 23. 18:22

A főpolgármester szerint Németországban is felháborodást keltett a magyar homofób törvény, ezért mindenkivel tudatni kell, hogy „az ország és kormánya nem ugyanaz, és egyre kevesebb közük van egymáshoz”.

„Az Európában, benne Németországban, Bajorországban és München városában is jogos megrökönyödést és felháborodást kiváltó gyűlöletkeltő, megosztó, ostoba és aljas homofób törvény kapcsán, egyszer és mindenkorra tudatnunk kell mindenkivel szerte a világban: Magyarország nem egyenlő a kormányával” – kezdte Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely.

Hozzátette, hogy szerinte senki nem ítéli el a magyarokat, de „lassan az egész civilizált világ megveti Orbán Viktor kormányát” és „ennek a megvetésnek az egykori Orbán-szövetséges keresztényszociális bajor vezetés épp úgy hangot ad, mint München városának szociáldemokrata polgármestere”.

„Ők is tudják, tudniuk kell: az ország és kormánya nem ugyanaz, és egyre kevesebb közük van egymáshoz. A szégyen a kormányé, és nem az országé” – jelentette ki a főpolgármester.

Karácsony szerint a magyar emberek nem megvetésre vágynak, hanem „békés hétköznapokra, összetartó társadalomra, több emberségre, közös sikerekre”, ezért is büszkék a nemzeti válogatottra.

„Most van helye, nem máskor, mert ez nem lehet megosztó politikai szlogen, csakis szívből jövő közös buzdítás: Hajrá, Magyarország; hajrá, magyarok! Hajrá, magyar válogatott!” – zárta sorait Karácsony.

Forrás: Facebook