Karácsony Gergely a Megafon milliárdjairól: ez a pénz a magyar adófizetők pénze

HírKlikk 2023. szeptember 21. 12:40 2023. szept. 21. 12:40

Budapest főpolgármestere nagyon kiakadt, a Facebook oldalán írta meg a véleményét arról a hírről, hogy a fideszes influenszerek sok milliárd közpénzt kapnak.

Mint arról mi is beszámoltunk a 24.hu cikkét szemlézve, a CÖF, a Megafon és az Aktuális Média nevű propagandaüzemek összesen több mint 8 milliárd forintnyi, beazonosíthatatlan hátterű támogatásból, illetve adományból működtek az elmúlt években.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán ezt írta: 

„Nyolcmilliárd forint. 8 000 000 000 forint. Budapest egy évben ennyi pénzből látja el idős-gondozási és hajléktalan ellátási feladatait. Ennyi pénzből több mint 30 új trolibuszt vásárolhatnánk. És most kiderült, hogy ennyi pénzt kaptak a Fidesz propagandistái, akik a Fidesz megbízásából, a Fidesz érdekében szakmányban gyártják a lejárató kampányokat, hazudnak és manipulálnak. Nyolcmilliárd forintból.

Nincs kétségem, ezt a pénzt a kormánypárt juttatja el nekik, és ez a pénz a magyar adófizetők pénze. Aminek lenne helye sok helyen máshol: az egészségügyben, az oktatásban, a kultúrában, ezernyi helyen. De nekik ez a politika, ez a kormányzás, a vég nélküli lejárató kampányok. Ők ilyenek.

Azt hiszem, okkal feltételezem, hogy ebből a hatalmas pénzből jó sokat elköltöttek már rám, próbálkoznak újra és újra, még akkor is, ha lassan nincs hét, hogy ne lőnék lábon magukat. Gyártanak teljesen kamu Városháza-ügyet; tolják a hazugságot, ha gyomot látnak a városban, ha autók állnak a piros lámpánál, vagy ha kiszállok egy kapubeállónál. Ez csak fokozódni fog a következő hónapokban, az önkormányzati és az EP-kampány idején. Még otrombábbak lesznek, ha ezt egyáltalán még lehet fokozni.

Sőt, már el is kezdődött. A közpénzözön luxusából csócsálják a jogszerű adománygyűjtést, most éppen egy olyan anyaggal – amelynek állításait a pénzintézetnek majd két éve elküldött dokumentáció is tételesen cáfolja –, de amiben nem elég, hogy az Orbán-kormány rendeletének megfelelő adománygyűjtésre használt láda méretét nem találják el, de még az időgépet is feltalálták. Mással aligha magyarázható, hogy két évvel(!) egy pénztári befizetés után tudni vélik, milyen állapotúak voltak az akkor befizetett bankjegyek. De tudom, sok helyről jelezték már nekem, nem fognak válogatni az eszközeikben a következő hónapokban.

Ezzel is meg kell majd küzdeni, amikor meg kell védenünk Budapestet, az elveinket és értékeinket. És igen, ezen elvek és értékek alapján úgy helyes, ha a közpénzből fizetett hazug propagandával szemben, amikor eljön az idő, újra azokhoz a polgárokhoz fordulunk majd, akiknek módjuk és lehetőségük van arra, hogy támogassák a szabad Budapest ügyét."

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom