Titokzatos milliárdokkal táplálják a NER propagandistáit

HírKlikk 2023. szeptember 20. 15:25 2023. szept. 20. 15:25

Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, a Fidesz érdekében kampányoló szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki.

Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, a Fidesz érdekében kampányokat folytató szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki. Miközben ebből a pénzből olyan hatást gyakorolnak a nyilvánosságra, ami a választás eredményét is befolyásolja. Csak a Megafon egyetlen év alatt kétszer annyi pénzhez jut így, mint amennyi a teljes ellenzék állami kampánytámogatása volt – írja a 24.hu.

A portál a hivatalos bírósági beszámolók alapján összeszedte, hogy mennyi beazonosíthatatlan forrás érkezett az utóbbi években Fidesz-közeli Civil Összefogás Fórumához (CÖF), a Megafonhoz, az Aktuális Médiához, illetve a Budapest Beszélhez, ám ennél kisebb, kevésbé ismert propagandakiadványok is kaphattak kétes forrásból támogatást.

A Békemenetes CÖF mögött álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az állami cégek bőkezű támogatásai mellett – 508 milliót kasszíroztak például csak az MVM-től – több mint 2 milliárd forintot kapott magánszemélyektől, akiknek nevét nem tüntették fel a bíróságon leadott beszámolójukban.

A Megafont a 2019-es önkormányzati választás után pár hónappal alapították, amikor a vártnál rosszabb szereplést a Fidesz vezetése nemcsak Borkai Zsolt szexbotrányának tudta be, de annak is, hogy az interneten, a közösségi médiában lemaradtak a baloldaltól.

A Megafonnak három év alatt több mint 5 milliárd forint jutott. 2022-ben 2,76 milliárd forint érkezett hozzájuk, 2021-ben 2,34 milliárd, 2020-ban pedig 250 millió forint.

Ezeknek a támogatásként feltüntetett pénzeknek a forrásáról semmit sem tudni, a Megafon nem válaszolt a 24.hu kérdéseire.

A cikk megvizsgálta még a Filep Dávidhoz köthető Aktuális Médiát, illetve a Budapest Beszél című oldal adatait. Ha mindent összeadunk, 8 milliárd 273 millió forintot kapunk.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom