Karácsony Gergely: Diákváros vagy kínai elitegyetem?

HírKlikk 2021. július 21. 19:15 2021. júl. 21. 19:15

A főpolgármester a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt tartott sajtótájékoztatót.

Karácsony Gergely online közvetített sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy mivel reggel 8 óra óta ismét lehet népszavazást kezdeményezni, ezért az MSZP, a Párbeszéd és az LMP politikusaival együtt öt kérdésben kezdeményezett országos népszavazást.

A főpolgármester elmondása szerint mindegyik kérdés arról szól, hogy miként védjék meg Magyarország jövőjét az Orbán-kormány ámokfutásától.

Karácsony szerint a Fidesz tudja, hogy áprilisban vereséget fognak szenvedni, ezért sorra hozzák meg azokat a döntéseket, amelyek korlátozzák a következő kormány mozgásterét, illetve felélik az ország jövőjét. Ezért öt kérdést fogalmaztak meg:

  • Az első kérdés arról szól, hogy a Fudan-beruházás helyett a Diákváros épüljön meg Ferencvárosban. A Parlament Fidesz-KDNP-s többsége ugyan szavazott már a beruházásról, de ez még nem visszafordíthatatlan.
  • A második kérdés az autópálya-koncessziós közbeszerzést vonná vissza, ami 35 évre odaadná a magyar adófizetők pénzét a fideszes oligarcháknak. Karácsony szerint ez jogellenes, és azt ígérte, a Karácsony-kormány egy fillért nem fog fizetni azoknak a cégeknek, amik ezen elindulnak.
  • A harmadik kérdés arra vonatkozik, hogy Magyarország csatlakozzon-e az Európai Ügyészséghez. Karácsony szerint csak a korrupció állhat amögött, hogy a kormány nem hajlandó belépni a szervezetbe.
  • A negyedik kérdésben azt követelik, hogy a kormány a 65 évnél idősebbeknek ingyen biztosítsa a koronavírus elleni védettségre vonatkozó vizsgálatokat.
  • Az utolsó kérdés az álláskeresési rendszer kibővítéséről szólna.
Forrás: Facebook