Karácsony Gergely: törvényesen gyűjtöttünk adományokat

HírKlikk 2023. szeptember 20. 17:40 2023. szept. 20. 17:40

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy egyetlenegy fillér közpénzt nem használtak fel politikai célra.

Karácsony Gergely mindezt azzal kapcsolatban mondta az mfor.hu Klasszis Klub nevű online beszélgetésén, hogy a kormánypárti Magyar Nemzetben (név nélkül) megjelenő közlés szerint választási mozgalmának ügyében hamis magánokirat felhasználása miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az OTP Bank Nyrt. Az ügyben egyébként már korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is vizsgálatot rendelt el. 

A városvezető az eseményen azt hangoztatta, bizonyos mértékig büszke arra, hogy kreáltak egy ügyet, ha már abba nem tudtak belekötni, hogy a Fővárosi Önkormányzatnál hogyan gazdálkodnak több száz milliárd forinttal.

„Ez az adománygyűjtés teljes mértékben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően történt. (...) Az összes létező nyomozóhatóság a NAV-tól a rendőrségen keresztül az ügyészségen át, mindenki ezt fogja vizsgálni az elkövetkező hónapokban, és ki fog derülni, hogy mindent a jogszabálynak megfelelően csináltunk” – mondta Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy egyetlenegy fillér közpénzt nem használtak fel politikai célra.

A főpolgármester azt mondta, nem tudja, mit jelentett a bank. „A bank álláspontjaként azonosított álláspontokkal szögesen ellentétes dokumentumokat mi eljuttattattunk a számlavezető bankunkhoz, amellyel jó kapcsolatban vagyunk mint Fővárosi Önkormányzat. Ezért nem szeretném, hogyha ez az ügy ezt beárnyékolná” – zárta állásfoglalását Karácsony Gergely. 

Forrás: mfor.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom