Karácsony: szóvivők helyett használhatna a kormány papagájokat

HírKlikk 2020. november 23. 19:15 2020. nov. 23. 19:15

A főpolgármester úgy látja, túl sok állami vezetőt foglalkoztat a kormány, akik ráadásul mind feladatuknak érzik a főváros vezetését.

„Van ennek a kormánynak 300 darab államtitkára, helyettes államtitkára, kormánybiztosa, miniszteri biztosa, ki tudja mi még. Soha ennyi pénzükbe nem kerültek az adófizetőknek az állami vezetők, mint a mostani kormány idején. Ebből a 300-ból, aki szembejön, annak mind van egy jó ötlete, hogy a fővárosnak mit kellene csinálni, aki szembejön az azonnal elkezd érteni a fővárosi költségvetéshez. Most éppen a kormányszóvivő irodájának szóvivője, vagyis – ha jól értem – a kormányszóvivő szóvivője érezte feladatának, hogy megszakértse Budapest iparűzési adóból származó bevételeit. Hát, nem sikerült” – kezdi hétfői  Facebook-posztját Karácsony Gergely.

A főpolgármester arról számol be a posztjában, hogy a kormányszóvivő szóvivője összehasonlította a város szeptember 30-ig beérkező tavalyi és idei bevételeit és megállapította, hogy az idei alig valamivel kisebb. Karácsony azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a cégek egy részének tavaly év végén még egy körben kellett adót fizetni, amit idénre már eltörölt a kormány.

„Ha így nézzük, máris 40 milliárddal kevesebb bevétele van a városnak. A szóvivők szóvivőjének az is elkerülte a figyelmét, hogy a közösségi közlekedés jegybevétele a felére csökkent, de az is, hogy a drámain csökkenő bevétele ellenére, a kormány idénre a több, mint a kétszeresére, jövőre, pedig több mint a háromszorosára emelte a Fővárosi Önkormányzat által befizetett adót” – teszi hozzá Karácsony, aki úgy látja, eljött az ideje annak, hogy a főváros is tanácsot adjon a kormánynak.

„Minek ennyi szóvivő, ha úgysem mondanak igazat? Alkalmazzanak inkább papagájokat, azok sokkal cukibbak, és nem kerülnek olyan sokba” – üzeni a főpolgármester.

Forrás: Facebook