Kártérítésért perel a pedofil vádak miatt Kósz és Petőváry

HírKlikk 2018. december 12. 05:00 2018. dec. 12. 05:00

Gatter László és Hegedűs László azt kérik a bíróságtól, rendeljen el nyomozást annak kiderítésére, hogy ki szivárogtatta ki a két sportoló ellen tett feljelentést, amiben egy 13 éves kislányt azt állította, a két egykori sztárvízilabdázó megerőszakolta őt – írja a Zoom.

Az ügyet még szeptemberben robbantotta ki a Blikk, nevek említése nélkül. Pár nappal később azonban egyes, nem magyar szervereken futó internetes újságokban, majd a TV2 hírműsoraiban is már név szerint említették a két sportolót - írja a Zoom.

A lapnak nyilatkozó Gerencsér András ügyvéd akkor azt mondta: „a legbrutálisabb felnőttfilmeket idézte a kislány mondandója, hallgatni is borzalmas volt”, amikor arról mesélt, mit tettek vele 11 éves korában.

Pár nappal később az érintettek nyilvánosan tagadták, hogy „egy ujjal is hozzáértek volna a kislányhoz”.

A rendőrség nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Ennél többet azonban szeptember óta nem hozott nyilvánosságra az ügyben illetékes Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség hallgatása egyre kellemetlenebb a két sportoló számára.

Gatter Zoltán, Petőváry Zsolt ügyvédje megpróbált információhoz jutni a rendőrségen, de azt a választ kapta, hogy egyelőre annál többet, mint a sajtónak, neki sem mondhatnak. Panasszal élt a döntés ellen, de a Pest Megyei Főügyészségtől ezt követően sem kapott választ.

A két ügyvéd elmondta, hogy elfogyott ügyfeleik türelme, ezért úgy döntöttek, januárban megindítják a kártérítési pereket a két sportoló nevét elsőként és a megkérdezésük nélkül nyilvánosságra hozó médiumokkal szemben.

Forrás: zoom.hu