Két kórházban nincs már szabad lélegeztetőgép

HírKlikk 2020. szeptember 16. 15:55 2020. szept. 16. 15:55

A Dél-pesti Centrumkórháznak és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek sincs már szabad lélegeztetőkapacitása a Népszava szerint.

A hvg.hu a Népszava információi alapján, arról számol be, hogy kiürítették a fővárosi Szent János Kórház hármas belgyógyászatának épületét, miután a Dél-pesti Centrumkórháznak – ez a korábbi Szent László és Szent István kórház – és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek már nincs szabad lélegeztetőkapacitása. A lap szerint, az akut kardiológiai eseteket, illetve az infarktussal ellátásra szorulókat a Szent Imre, az Irgalmasrendi, az Uzsoki, a Szent Margit és a Nyírő Gyula Kórház fogja ellátni a Szent János helyett.

A hvg.hu megkereste a két kórházat, hogy tényleg elfogyott-e a szabad kapacitás, illetve arról is érdeklődtek, hogy mennyi koronavírusos beteg fogadására alkalmasak az intézmények, de a cikk írásáig nem kaptak választ.

Azt nem tudni, melyik intézményben hány lélegeztetőgép van, a kormány mindenesetre tavasszal 16 ezer darab gépet szerzett be Kínából.

Forrás: hvg.hu