Két számjegyű béremelést adna a közalkalmazottaknak az MSZP

HírKlikk 2020. január 14. 14:29 2020. jan. 14. 14:29

Már emberek halnak bele a kizsákmányolásba. Két számjegyű béremelés szükséges a közszférában, hiszen ma Magyarországon egy eszéki futballista többet ér, mint egy tűzoltó – erről beszélt Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke, hétfő este, az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„2015-ben az MSZP volt az egyetlen párt, amelyik a közszférában fizetésemelést követelt – és mindenki rajtunk röhögött, még az ellenzéki sajtó is. Most bebizonyosodott, hogy igazunk volt. Ennek az eredménye ez a hatalmas emberhiány, szakemberhiány és a többi. Mi tettekben is megmutatjuk a baloldaliságot” – nyitotta az interjút Komjáti Imre, országgyűlési képviselő, a Magyar Szocialista Párt alelnöke.

„A mi utunk az, hogy azokat az embereket képviseljük, aki ezt az országot szolgálják és működtetik! Ezt csináljuk, és a politikánk fő sodrában is ez van” – tette hozzá.

Az alelnök említette, hogy többek között ez áll az MSZP által is támogatott, mostani önkormányzati választások jelöltjeinek sikerei mögött, hiszen a hétvégi időközi választások többségében – még kis településeken is – ellenzéki jelölt nyert, és így Győrben Pollreisz Balázsnak jó esélyei vannak a sikerre.

Komjáthi emlékeztetett a közszféra különféle intézményeiben, illetve területein dolgozó magyar emberek súlyos helyzetére, és a Magyar Szocialista Párt elképzelésére, amely szerint, a jelenlegi helyzetben nekik két számjegyű fizetésemelés szükséges. „A Magyar Posta esetében például nem csak az mutatja a helyzet súlyosságát, mikor egyszerre öt ember állt fel, hanem előtte volt egy szomorú haláleset, amikor egy postamester öngyilkos lett, és a búcsúlevelében azt írta, hogy nem erre a kufár rendszerre esküdött fel.”

A postától Mészárosék köréhez kiszervezték a hasznot hozó szolgáltatásokat, és, hogy mégis legyen valami bevétel, kizsigerelik a postásokat és megalázó tevékenységekre kényszerítik őket, mint például a kaparós sorsjegyek vagy biztosítások tukmálása az ügyfelekre – mondta el. „A legtöbb esetben a közszférában csak akkor van béremelés, ha a minimálbérhez kell igazítani a bért. Ez szinte mindenkit érint, már a diplomás, a mesterdiplomával rendelkező kezdő tanár is itt tart, hogy a minimálbérhez kell igazítani a bérét, mert már azt sem éri el. Szörnyű helyzetben vannak a közszolgálatban dolgozók, a pedagógusok, a tűzoltók, mindenki! Minden napra jut egy-egy szakszervezet, amelyik megszólal és bért követel.”

A szocialista politikus hangsúlyozta, a különálló akciókat – véleménye szerint – egységbe kellene szervezni. „Vigyázó szemetek Párizsra vessétek” – idézte Batsányi János híres szavait, hiszen a közös fellépés ott például éppen látványos eredményeket ér el.

„Az nem járja, hogy ma Magyarországon egy eszéki futballista többet ér, mint egy tűzoltó, vagy egy tanár! Bért kell adni az embereknek, mert elmennek; normális munkakörülményeket kell teremteni, mert elmennek vagy meghalnak” – ismertette a műsorban az MSZP céljait, Komjáthi Imre, a párt alelnöke.

Forrás: Hírklikk