Ki a f@sz az a Coca Cola?

Föld S. Péter 2019. augusztus 7. 08:22 2019. aug. 7. 08:22

Globális válsághelyzet alakult ki a Coca Colánál, miután a Fidesz képviselője, Boldog István a bejelentette, hogy bojkottálja a Coca Colát. A multinacionális cég a legmagasabb szinten tárgyalja az ügyet, és miután tartanak a forgalom csökkenésétől, több országban már arra készülnek, hogy a népszerű terméket ingyen adják a lakosságnak.

Mint ismeretes, a Coca Cola Love Revolution kampányának az az üzenete, hogy mindegy hogy milyen neműek, az a lényeg, hogy szeressék egymást az emberek. Ez verte ki Boldog Istvánnál a biztosítékot, aki bejelentette, hogy ameddig ez a kampány zajlik, ő nem hajlandó kólát inni.

A Coca Colánál először nem vették komolyan Boldog Istvánt, azt gondolták, amit rajtuk kívül még sokan mások, hogy Boldog képviselő csupán a közelmúltban feltűnt futóbolondok egyike. Ezt a véleményüket megerősítette a Fidesz is, amely ugyan nyíltan nem hülyézte le a saját képviselőjét, ám rövid közleményében azt írta, hogy mindenkinek jogában áll eldönteni, hogy iszik-e kólát, vagy sem.

A Fidesz közleménye csak ideig-óráig nyugtatta meg a Coca Cola konszernt, mert továbbra sem tudják, hogy Boldog István mire készül, mit tervez a háttérben és milyen erőket képes maga mellé állítani. A fideszes képviselő ugyanis korábban már kimutatta, hogy nem szabad őt félvállról venni, például akkor, amikor azt javasolta, hogy tiltsák be a Pride-ot.

A Coca Cola most mindenesetre várakozó álláspontra helyezkedik. Figyelik, hogy mit lép Boldog István és szükség esetén ennek megfelelően alakítják a stratégiájukat. Ha a helyzet nem javul, akkor még az sem kizárt, hogy megpróbálnak kompromisszumra jutni Boldog Istvánnal és felajánlanak neki egy viszonylag magas jövedelemmel bíró állást a Coca Cola valamelyik regionális központjában. Ha a képviselő erre sem enyhül meg, és tovább folytatja a bojkottot a népszerű ital ellen, akkor a Coca Cola az Európai Unió illetékes bizottságához fordul, hogy közvetítésüket kérjék Boldog képviselő és a Coca Cola menedzsmentje között.

Boldog István az ominózus bojkott felhívás óta nem nyilatkozott az ügyben, ami a Coca Cola vezetéséhez közeli források szerint nagyon baljós jel és nagyon aggasztja a multicég menedzsmentjét. „Az az ellenfél, akiről nem tudjuk, mit akar, veszélyesebb, mint akinek ismerjük a szándékait” – mondta egy magát megnevezni nem akaró (vagy nem tudó), a Coca Cola legfelsőbb vezetéséhez tatozó illetékes.

A zászló tehát jelenleg Boldog Istvánnak áll, bár elemzők szerint a mérkőzés még nincs lefutva, és arra emlékeztetnek, hogy a Coca Cola már ennél nagyobb válságot is sikerrel leküzdött, ezért feltételezhető, hogy Boldog Istvánnal szemben sem lesz kénytelen kapitulálni.

Amint új fejleményekről tudunk beszámolni, például, ha Deutsch Tamás is megszólal, az ügyben, és a Facebookon megkérdezi, hogy ki a f@sz az a Coca Cola?, soron kívüli kiadással jelentkezünk.

A fent leírtak és a valóság között minden egyezés csak a képzelet szüleménye. Ha valaki mégis párhuzamot vél felfedezni a valóság és Boldog István bármely megnyilvánulása között, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.