Kiderült, hogy ki volt a titokzatos színházi zaklató

HírKlikk 2019. november 20. 15:26 2019. nov. 20. 15:26

Gothár Péter vállalta a felelősséget. Közleményében arról ír, hogy az eset után bocsánatot kért és közölte, megbánta tettét.

Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa. Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle. Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam.

-áll a közleményben. 

Ahogy azt a Hírklikk is megírta, Katona József Színház tegnapi közleménye szerint a belső vizsgálat után megváltak az érintett rendezőtől, aki többé nem léphet az intézmény területére. A sajtóból korábban annyit lehetett tudni, hogy nagy nevű, a legjelentősebb állami díjakkal elismert rendező.