Kiderült, melyik tankerületben mondtak fel a legtöbben

HírKlikk 2023. november 5. 05:30 2023. nov. 5. 05:30

Csak szeptemberben 103 pedagógus hagyta ott a munkahelyét a Közép-Pesti Tankerületben.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) kikérte minden egyes tankerülettől az adatokat, hogy lássák, hol mennyi iskolai dolgozó hagyta ott a munkahelyét 2023 januárja óta. Egyedül a Külső-Pesti Tankerületi Központtól nem kaptak adatokat – derül ki az RTL Híradóból.

Nagy Erzsébet PDSZ-ügyvivő szerint idén eddig összesen 2150-en távoztak a rendszerből, ez a szám azonban nem csak a pályát elhagyó pedagógusról szól, hanem az összes felmondott iskolai dolgozóról.

A legtöbben a Közép-Pesti Tankerületet hagyták ott: szeptemberben, amikor arról nyilatkozhattak a tanárok, hogy folytatják-e a munkát a státusztörvény feltételei mellett, 103 pedagógus mondott fel, és január óta összesen 160-an álltak fel, de ebben a számban benne vannak a nem pedagógus munkakörben dolgozók is, vagyis például a pedagógiai vagy gyógypedagógiai asszisztensek.

A Belső-Pesti Tankerületben 41 pedagógus, és összesen 115 iskolai dolgozó állt fel szeptemberben.

A vidéki tankerületek közül arányaiban az Érdi Tankerületi Központban a legrosszabb a helyzet: itt szeptemberben 47 tanár, 2023-ban összesen pedig 98 iskolai dolgozó hagyta ott az iskolákat.

Forrás: rtl.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom