Kifakadtak a vendéglátósok: nem kapták meg a bértámogatást

HírKlikk 2021. január 22. 12:16 2021. jan. 22. 12:16

Az mfor.hu több forrásból is úgy értesült, hogy a vendéglátósok közül sokan a mai napig nem kapták meg a kérvényezett bértámogatást. Pedig a papírokkal is rendben volt minden és a kérelmet is befogadta a hatóság.

Az ipartestület szerint sem szórványos esetről van szó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium viszont hallgat.

Legutóbb pont a múlt heti Kormányinfón tért ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a bértámogatásokra: „A leginkább érintett ágazatokban továbbra is szerepet vállal a kormány – a járulékmentességgel és az átvállalt kifizetésekkel együtt – a fizetések kétharmadát fizeti az állam. (...) A vendéglátásban dolgozók mintegy 69 százaléka igényelte már a támogatást".

Arról viszont egy kormányzati nyilatkozat sem szólt, hogy ténylegesen hányan kapták már meg ezt a támogatást. Az elmúlt napokban ugyanis az mfor.hu több forrásból is úgy értesült, hogy a bértámogatások kifizetése jelentős csúszásban van. Bár azt már a november havi fizetésekre is igényelni lehetett, sokan a mai napig nem kapták meg a megítélt összeget.

December 4-én nyújtottuk be a bértámogatás iránti kérelmet, de a mai napig semmit nem kaptunk, pedig már január 20-át írunk – nyilatkozta a lapnak egy VI. kerületi bár tulajdonosa. De nemcsak a pénz késik, hivatalosan azóta semmilyen értesítést, tájékoztatást nem kaptak a hatóságoktól.

Forrás: mfor.hu