Kirúgták a koronavírusról kamuzó ügyeletes orvost

HírKlikk 2020. március 26. 05:30 2020. márc. 26. 05:30

Szerződést bont a város önkormányzata azzal a doktornővel, aki a minap a beteg telefonhívására, miszerint koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak, állítólag azt felelte, hogy Magyarországon nincs koronavírus, és nem ment ki hozzá. Az ügyeletes orvos eljárása Komádiban felháborodást váltott ki.

Tóth Ferenc polgármester a haon.hu-nak elmondta: a szombatról vasárnapra virradó éjszaka történt eset vasárnap délelőtt jutott az önkormányzat tudomására, és a doktornőtől azonnal más vette át az orvosi ügyeletet. A doktornővel a szerződést felbontják. Az esetről tudomást szerzett az orvosi kamara, ott elindították a vizsgálatot.

A polgármester utalt a március 16-ai kormányhatározatban a koronavírus-gyanús betegek ellátására vonatkozó eljárásra. Eszerint – mint mondta – a doktornő helyesen járt el abban a tekintetben, hogy nem ment ki a beteghez. Hiszen az a beteg, akinél felvetődik a koronavírus-fertőzés gyanúja, az nem mehet orvosi rendelőbe, nem érintkezhet más betegekkel, és az orvosnak sem kell kimennie. Oda egyből mentőt kell hívni, majd a koronavírus-teszt elvégzése és annak eredménye után dönt az orvos a gyógykezelés módjáról és helyéről.

– Olyat azonban nem lehet mondani, hogy nincs koronavírus Magyarországon, főleg a mostanihoz hasonló, éles helyzetben nem! Emiatt bontunk szerződést a doktornővel – jelentette ki Tóth Ferenc, aki hozzátette, hogy utóbb kiderült, egyszerű megfázásos beteghez hívták szombaton az orvost.