Kirúgták a SZEMlélek főszerkesztőjét, az oldal beszüntette a működését

HírKlikk 2021. február 23. 07:43 2021. feb. 23. 07:43

Honlapján és Facebook-oldalán számolt be arról a SZEMlélek szerkesztősége, hogy beszünteti tevékenységét - írja a media1.hu.

A szerkesztőségi közlemény szövege szerint „a Felebarátok Egyesület elnöke, Ikotity István 2021. február 18-án egyoldalúan felmondta február 1-re visszadátumozva a SZEMlélek értékmagazin főszerkesztőjének és a SZEMlélek médiacsoport kreatív igazgatójának megbízását. Ez a döntés ellentétes a Felebarátok Egyesület elnökségének szándékával.”

Hozzátette a közlemény, hogy a kialakult helyzet rendezéséig nincs lehetőség az értékmagazin felelős szerkesztésének folytatására.

A media1.hu ebből arra következtetett, hogy valamiféle belső konfliktus miatt alakul így az oldal sorsa, de nem részletezték ennél jobban.

A Felebarátok Egyesület (FBE) egy katolikus közösség, amelynek fő célja, hogy a katolikus egyház tanítását hatékonyan és hitelesen közvetítse a magyar társadalom közössége felé, erősítve ezáltal a katolikus identitást, valamint fontos közvetítő szerepet betöltve az egyházhoz tartozók és az egyházhoz nem tartozók között.

A portál emlékeztet: a SZEMlélek élén tavaly októberben volt egyszer főszerkesztőváltás, de akkor békés formában: ekkor vette át a lap irányítását Sáhó Eszter főszerkesztő Gégény Istvántól, aki kreatív igazgatói posztot kapott ezután. Most őket bocsátották el.

Forrás: media1.hu