Kitüntették Németh Szilárdot

HírKlikk 2020. február 17. 07:15 2020. feb. 17. 07:15

A Thorma János Múzeumban rendezett Sportgálán adták át a tavalyi év legeredményesebb kiskunhalasi sportolóinak, csapatainak, edzőinek járó városi elismeréseket.

Az év sporttámogatójának járó díjat Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke vehette át Szűcs Csaba alpolgármestertől, a 90 millió forintból megépült kiskunhalasi birkózó csarnok megvalósításában nyújtott segítségéért – írja tudósításában a baon.hu.

„A bölcs ember a lehetőségeket megteremti, nem pedig megtalálja” – idézte a 18. századi angol filozófus Francis Baker mondatát a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, aki szerint a halasi városvezetésre nagyon igaz ez az állítás. – Megteremtik a sportolás, a szellemi, testi egészség megmaradásának esélyét a halasiaknak – mutatott rá a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Az első magyar Nobel-díjast, a C-vitamint feltalálóját, Szentgyörgyi Albertet idézve emlékeztetett: „A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre, az összetartozásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a fair play, a nemes küzdelem szabályaira”.

Németh Szilárd hozzátette: amíg a halasiak ennek szellemében tevékenykednek, addig a kormány és a Magyar Birkózó Szövetség támogatására egyaránt számíthatnak.

Forrás: baon.hu