Kommunista alvó ügynökök a fideszes minisztériumban

Föld S. Péter 2020. január 16. 14:18 2020. jan. 16. 14:18

A bíróságokon mereng és borong L. Simon László. Nem úgy mereng és borong, mint Orbán Viktor miniszterelnök, aki konkrét bírósági ítéletekkel kapcsolatban fejezte ki nemtetszését. L. Simon, aki fiatalon még arról verselt, hogy egy röhögő törpét követett, akivelszétb…tt zsidó kurvák seggéről készítettünk gipszlenyomatokat”, azon van kiakadva, hogy a kommunista rendszer minisztériumi szekértolói rendre megakadályozzák, hogy Hóman Bálint esetében perújrafelvételt lehessen kezdeményezni.

L. Simon László, a régió országgyűlési képviselője a Hóman Bálint és népbírósági pere című könyv székesfehérvári bemutatóján mondta el véleményét az alvó kommunista ügynököket foglalkoztató Igazságügyi Minisztériumról. Szerinte a sokat vitatott személyiségű Hóman történészi munkássága megkérdőjelezhetetlen, politikai szerepe viszont elítélendő, de a kettőt szét kellene választani egymástól.

„Egyszerűen érthetetlen számomra, és legalábbis fölveti annak a gyanúját, hogy itt vannak olyanok a magyar jogalkotás előkészítő fázisában, akik mint a régi jó kommunista alvó ügynökök működnek és szépen, minden eszközt kihasználva gyakorlatilag abba az irányba viszik a dolgokat, hogy ne is lehessen a történészek által föltárt folyamatokat és embertelen, igazságtalan döntéseket valamilyen módon, legalább erkölcsi értelemben rehabilitálni.”

Megkockáztatnánk: lehet, hogy „csak” jog van ott, ahol L. Simon alvó ügynököket sejt. Nem ürgebőrbe öltözött, csőszkunyhó homályában összeesküvő jugoszláv békaemberekről, hanem jogvégzett emberek vitájáról lehet szó. L. Simon helyében ezt az eshetőséget sem zárnánk ki.

Már csak azért sem, mert az erkölcsi rehabilitáció nem jogi kategória. Lám, Orbán Viktor is kiváló államférfinek nevezhette Horthy Miklóst, akinek jogi rehabilitációja – legjobb tudomásunk szerint – jelenleg nincs napirenden.

L. Simon Lászlónak persze jogában áll háborogni. Merengeni és borongani. Nincs az az alvó kommunista ügynök, vagy szétb…ott zsidó kurva, akinek a seggéről készített gipszlenyomata megakadályozhatná ebben.