Kongói szemészeti központot támogat az Orbán-kormány

HírKlikk 2020. március 3. 11:49 2020. márc. 3. 11:49

A kongói humanitárius válsághelyzet enyhítését is támogatja a magyar kormány a Hungary Helps Programon keresztül.

A kormány a Hungary Helps Program keretében támogatja a dr. Hardi Richárd misszionárius-szemorvos által – a Kongói Demokratikus Köztársaság déli részén fekvő Mbuji Mayi-ban – működtetett szemészeti központot. A magyar alapítású intézmény évente 25 ezer betegnek nyújt ellátást – egyedüli ilyen szaklétesítményként egy 8 millió fős tartományban. A mostani adomány lehetővé teszi a központ stabil és környezetbarát energetikai ellátását, ami elengedhetetlen a beavatkozásoknál.

Ugyancsak a magyar kormány adományából valósul meg az Afrikáért Alapítvány Nemzetközi Fejlesztési és Humanitárius Szervezet által működtetett Munganga-i College Othniel oktatási intézmény és árvaház fejlesztése, mely műhelyek és szaktantermek kialakítását, valamint új szakképzési programok megvalósítását foglalja magában. A projekt célja a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, a mintegy 12 millió lakosú Kinshasában található Munganga nyomornegyedben élők életkörülményeinek javítása.

A Hungary Helps Program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. A migrációs nyomást enyhíteni hivatott projektek megvalósítását a magyar kormány összesen 60 millió forinttal támogatja.

Forrás: MTI-OS