Koronavírusos Győr polgármestere és alpolgármestere is

HírKlikk 2020. április 2. 05:58 2020. ápr. 2. 05:58

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere szerda este közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a második koronavírus tesztje pozitív lett.

A polgármestert két napja vizsgálták meg először, azután, hogy a város jegyzőjéről kiderült, megfertőződött a koronavírussal. Az első eredmény azonban negatív volt. 

„Március 27-én panaszmentes állapotban, egy magán laboratóriumban, önköltségen, magamon is elvégeztettem a koronavírus RT PCR tesztet, amely negatív lett. Tekintettel arra, hogy a negatív teszt is akkor biztos, ha két vizsgálat erősíti meg, ezért március 31-én ismételten elmentem egy kontroll vizsgálatra. Ma este telefonon értesítettek a második vizsgálat eredményéről, amely pozitív eredményt mutat.

Tüneteim továbbra sincsenek, azonban a szükséges intézkedéseket azonnal megtettem. Az eredményről tájékoztattam háziorvosomat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonulok."

Dr. Dézsi Csaba András közleménye szerint, a győriek továbbra is számíthatnak rá, mivel otthonról dolgozik tovább.

Szintén tegnap este Győr egyik alpolgármestere, Radnóti Ákos is bejelentette, hogy az ő tesztje ugyancsak pozitív lett. Dézsihez hasonlóan, ő is otthoni karanténba vonul.