Kósa Lajos a nehéz helyzetben lévő vendéglátósokon viccelődött

HírKlikk 2021. január 29. 20:45 2021. jan. 29. 20:45

A Debreceni Televízió műsorában szerepelt a Fidesz országgyűlési képviselője a Nemzeti Oltóanyaggyár kapcsán.

Az Index vette észre: Kósa a Debreceni Televízió műsorában azt mondta, az oltóanyaggyár létrehozását a koronavírus indokolta. Úgy véli, logikus döntés volt – ahogy fogalmazott –, a koronavírus nem az első és nem is az utolsó járvány, ami miatt oltani kell. Azt is elmondta, hogy Budapest és Debrecen között dőlt el, hol legyen az intézmény, de végül utóbbi mellett voksoltak. Úgy saccolja, két-három év lesz, mire érdemi munka folyhat az oltóanyaggyárban.

Azonban szóba kerültek a vendéglátósok is. Kósa közölte, megérti őket, mert tudja, hogy az egzisztenciájuk múlik rajta, de nem tanácsolja a nyitást senkinek sem, mert az tartósabb bezáráshoz vezethet. A képviselő hozzátette, hogy ráadásul hiába nyitnak ki, vendégük úgysem lenne.

„A magyar emberek márciusban is nagyon éhesek lesznek és szeretnének sört inni meg elmenni a barátaikkal jó konyhájú vendéglőkbe, és ott jól érezni magukat. És ki is van éhezve a piac, tehát szerintem lesz egy erős felfutás. De a viccet félretéve, egy kicsi kitartás kell még most, felrúgni a rendet, semmi értelme nincsen” – fogalmazott Kósa Lajos.

Forrás: Index