Kósa Lajos az ellopott pénzek helyett a svájci óragyárakról hadovált

Föld S. Péter 2019. szeptember 9. 12:49 2019. szept. 9. 12:49

A magyar kormány sokkal jobb hatékonysággal hívja le az uniós forrásokat, mint amilyen hibaszázalékkal a svájci óragyárak dolgoznak. Ezt válaszolta Kósa Lajos, a Fidesz Bölcse az RTL Klubnak arra a kérdésére, hogy mit szól ahhoz, hogy az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (közkedvelt nevén: OLAF) akár 100 milliárd forintot, az összes eddig kapott pénz 4 százalékát visszakérheti Magyarországtól.

Kósa Lajos nyilván hallott valamit a svájci órák legendás pontosságáról, ezért hozta elő a svájci óragyárakat. Vélhetően van összefüggés a svájci órák pontossága és az őket előállító gyárak működése között, ám ezzel együtt azt kell mondanunk, hogy Kósa Lajos félreértette a kérdést. Nem azt kérdezték tőle ugyanis, hogy milyen hibaszázalékkal hívták le a magyarok az uniós pénzeket, hanem azt, hogy nem kínos-e a magyar kormánynak, hogy az elmúlt években több alkalommal is lopáson kapták és most ezeket a pénzeket vissza kell fizetni.

Kósa Lajosnak tehát nem a svájci óragyárakkal kellett volna előjönnie, még csak nem is a svájci órákkal, hanem elnézést kellett volna kérni a magyaroktól, amiért éveken át csaltak és loptak, tömték a zsebeiket, s az ezért járó büntetést a magyar adófizetőknek kell majd megfizetniük.

Kósa Lajosnak azt kellett volna mondania, hogy szégyelli magát a kormány nevében, nem mellesleg megígérni, hogy megpróbálják jóvátenni, amit elkövettek a magyar emberek ellen. Merthogy nem csupán arról van szó, hogy a magyar egészségügytől és az oktatástól vették el a pénzt, hanem arról is, hogy Orbánék miatt most a magyar emberekről gondolják azt szerte a világban, hogy a magyar lopós nép, a magyarok tolvajok. Nem árt vigyázni velük, ha magyarral találkozol, utána nézd meg a zsebeidet, hogy megvan-e mindened, és a karodon is az aranyórát.

Erről kellett volna Kósa Lajosnak beszélni az OLAF-fal kapcsolatos kérdés kapcsán és nem a svájci óragyárakról hülyeségeket hadoválni.