Kovács Zoltán kiakadt, hogy Orbánt Hannibal Lecterként ábrázolták a ZDF műsorában

HírKlikk 2020. május 4. 08:27 2020. máj. 4. 08:27

„Ha Orbán határozhatja meg, mi a fake news, akkor akár Harvey Weinsteint is kinevezhetnék a nőjogi megbízottnak” – mondta a műsorvezető. Az államtitkár úgy reagált: „ha legközelebb szörnyeket kívánnak bemutatni, nézzenek szét saját országukban, akad(t) jó pár...”

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton azt javasolta a német ZDF szerkesztőségének: „ha legközelebb szörnyeket kívánnak bemutatni, nézzenek szét saját országukban, akad(t) jó pár...” – írja az MTI.

Kovács Zoltán a Facebookon közzétett bejegyzésében kifejtette, péntek este a „már múltkor is emlegetett, német balliberális, magát közszolgálatinak valló ZDF-csatorna Heute Show című adásában Orbán Viktor miniszterelnököt Hannibal Lecterként ábrázolták”. Hangsúlyozta, hogy „ezek a megnyilvánulások rendkívül szánalmasak és mutatják, hogy milyen is a haladó-független-objektív-minőségi sajtó egyes nyugati országokban”.

A 444.hu felidézi: a német közszolgálati ZDF szatirikus műsorában pénteken a magyar felhatalmazási törvénynek az a része is téma volt, ami szerint „most öt év börtön fenyegeti az újságírókat, ha olyan híreket terjesztenek, amiket a kormány fake newsnak tart”. Erre Oliver Welke megjegyezte, hogy „ha Orbán határozhatja meg, mi a fake news, akkor akár Harvey Weinsteint is kinevezhetnék a nőjogi megbízottnak”.

Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét kezdte kritizálni, amiért az EU nem tesz semmit, közben az uniós pénzek továbbra is folynak Magyarországra, és Orbánt még mindig nem dobták ki az Európai Néppártból. Mindezt pedig egy Uschi hallgatása feliratú képpel illusztrálták, amin Orbán Viktort Hannibal Lecterként, kényszerzubbonyban, szájmaszkban ábrázolták.