Kovács Zoltán: Orbán szabás-varrást is vállal, csak ne gyengüljön tovább a hatalma

HírKlikk 2024. március 5. 08:00 2024. márc. 5. 08:00

Az, hogy Orbán Viktor egy soviniszta embert lát Navalnijban, ez a teljes meghasonlottságát bizonyítja, ő is volt liberális, egyházellenes. Az ember változik – ez kétségtelen –, de ők nagyon sok mindenben nem tudnak normálisan reagálni, az egész civilizált világ azt mondja – foglalta össze a KlikkTV Mélyvíz című műsorában véleményét a kormánypárt magatartásáról Kovács Zoltán az Élet és Irodalom főszerkesztője. Majd hozzátette, Navalnij egy hős, aki szembefordult a putyini diktatúrával

Az újságíró úgy vélte, aljas dolog volt, hogy a Fidesz frakció kivonult a parlamentből „Ez Putyin és az orosz rendszer melletti állásfoglalás volt, egyébként nem hiszem, hogy van ennek másfajta megközelítése, az, hogy soviniszta volt, ez igaz, de ma már Navalnij élettörténetet ismerve, mondhatni azt, hogy ez egy epizód volt.”

Naponta történnek ilyen megalázó helyzetek, amiket Orbán vállal, mert így tudja megmutatni és biztosítani hatalmát, mert van 1 millió 600 ezer szavazója, aki azt látja ezekben a megmozdulásokban, hogy itt van egy magyar tökös ember, aki szembenéz Brüsszellel, Sorossal – fogalmazott Kovács Zoltán. „Ez tartalmilag üres, nem jelent semmit, de ő mindent elvállal, szabás-varrást is, csak ne gyengüljön tovább a hatalma.”

Az újságíró emlékeztetett, amikor elfogadták a családvédelmi törvényt, akkor vált először világossá, hogy butaságból vagy hatalmi, népszerűségi meggondolásból már akkor is keverték a pedofíliát a homoszexualitással, Brüsszelben is azért van eljárás ellenünk, mert ez a törvény szembemegy az alapértékekkel. „A helyzet azért nehezedik Orbán szempontjából, mert jönnek elő a pedofil történetek. Szájer Józseffel sem az volt a probléma, hogy homoszexuális, hanem, hogy méltatlan módon menekült valamiből, ami nem tisztázott történet. Egyénként a Fideszben egyre jobban rakódnak egymásra a nem tisztázott ügyek, és a kegyelmi ügy is azért nehezedik a Fideszre, mert nem tisztázottak a dolgok.”

Nem az a baj, hogy a Fidesz romlik, hanem, hogy nincs egy olyan ellenerő, amely kormányzóképesnek tudná feltüntetni magát

Magyar Péter gyengíti a Fideszt, amiket mond, súlyosak, de többnyire tudottak, ám azért jó, hogy mondja, mert ott volt közöttük, viszont jobban elfogadom, amit mond, a szintén onnan érkező Pesty Lászlóval szemben – jelentette ki Kovács Zoltán, aki szerint nem ez, és nem is az ellenzék, hanem a Fidesz belső harca fogja ezt szétrobbantani. „A Fidesz belső rohadása eljut egy olyan szintre, amikor zűrzavar támad. Akkor robbanthatna az ellenzék, ha elhinnék az emberek, hogy van egy olyan párt vagy pártkoalíció, amelyik ezt meg tudná valósítani, de az a baj – és ezt látjuk az önkormányzati és EP-választásoknál is –, hogy próbálkozások vannak, de aztán mégsem sikerül.”

A politika olyan, hogy jön valami, amiről azt gondolja az ember, hogy nem lesz jelentősége – tette hozzá. Itt sem volt jelentősége semminek 14 évig, és most sem mondom azt, hogy ennek kormányváltás lesz a vége, de ilyen helyzettel még nem találkozott a Fidesz. „Itt van egy kegyelmi ügy, egy pedofil balhé, van a Karsai Dániel nagyon sokakat érintő kezdeményezése, hogy ne büntessék azokat, akik olyan emberek öngyilkosságához segítséget nyújtanak, akiknek már méltatlan a helyzetük és soha nem tudnak kijönni belőle. Ezekre egymás mellett nem adnak jó választ.”

A következő két hétben még biztos jönnek ügyek, és ha az ellenzék nem azzal lenne elfoglalva, hogy közvetlenül válasszanak köztársasági elnököt – amivel belekezdett egy reménytelen ügybe –, akkor talán még nagyobb esélye lenne. „Itt meggyengült valami, az emberek egymásba vetett bizalma Orbán Viktor környezetében, és ezt lehetne gyengíteni. Jó a közvetlen választás, de most eltereli a figyelmet arról, hogy hogyan gyengült meg a Fidesz.”

A KlikkTV műsorát itt nézhetik meg.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom