Kovács Zoltán: pillanatnyi érdekek mozgatják a magyar miniszterelnököt

HírKlikk 2024. július 12. 18:50 2024. júl. 12. 18:50

Orbán Viktor tipikusan a zavarosban halászó politikus, mindig kihasználja azt, amikor nem figyelnek rá, ez a Brexit idején kezdődött, amikor nem azzal voltak elfoglalva, hogy Orbán Viktor miket beszél, mit csinál, és Magyarországon milyen törvényeket hoz, pedig már akkor is rengeteg törvény volt, amelyik nem volt kompatibilis az unió értékrendjével, aztán jött a migránspolitika, aztán az ukrán háború, állandóan ott buherál, csak régen a Néppártban ült, aztán egyedül, most pedig egyre kisebb a zavaros víz, de ügyeskedik – így foglalta össze Orbán Viktorról alkotott véleményét a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője. „Orbánra a legtöbb helyen már úgy néznek rá, hogy több kárt fog okozni, mint amennyi hasznot hoz.”

Itthon is a pillanatnyi érdekek mozgatják a miniszterelnököt. Kovács utalt arra, hogy megmozgatta az elmúlt napokban a miniszteri hatásköröket. „Orbán túl van a zeniten, látja, hogy zavar van. De ez nem jelenti azt, hogy nem lesz ott négy év múlva a választásokon.”

Kovács Zoltán szerint nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc is úgy érzi, neki most beszélni kell, hogy benne maradjon a köztudatban, mert a fiataloknak már mindketten öregek. „A baloldalon akármekkora igazságot mondanak ki, nem fogékony rá a nép, inkább arra, hogy jöjjön egy új ember.” A főszerkesztő szerint kormányfő biztosan nem lesz Magyar Péter, de Magyarországon minden lehet, hiszen ki gondolta volna, hogy egy olyan ember kormányoz 14 évig, akinek minden mozdulata ellentmond annak, amiért történt a rendszerváltás.

Magyar Péterről elmondta, kérdés, vidéken tudja-e mozgósítani az embereket, mert most inkább a kíváncsiság vitte őket, pártot építeni azonban nehezebb. „Jó szaktanácsadók kellenek, nem önjelölt kóklerek. A világ megváltozott, ha megmarad fiatal pártnak a Tisza, akkor az egész berendezkedés megváltozhat.” Hozzátette, még a fideszes szavazók is látják, hogy itt nincs rendjén a túlgazdagodás, miért akar kilépni Orbán az Nemzetközi Büntetőbíróságból, miért nem akar belépni az uniós főügyészségbe, fél attól, hogy valahol megvádolják és esetleg ítéletet is hoznak? – tette fel a kérdéseket Kovács Zoltán, aki szerint a Fidesz és a Tisza lesz a vonzó a következő választáson.

A KlikkTV műsorát itt nézhetik meg.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom