Kövér László átadta az Országház kulcsát

HírKlikk 2019. december 14. 13:30 2019. dec. 14. 13:30

Megkezdődött szombaton az Országházi Gyermekkarácsony, amelyre – az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésében – mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő, általános iskolás gyermeket hívtak meg Magyarországról és határon túli, magyarok lakta településekről.

 A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és átadta képviselőjüknek az Országház kulcsát, hogy birtokba vehessék az épületet.

A karácsonyi programok megkezdése előtt, a házelnök – a résztvevőket köszöntve – elmondta: az ünnepségre mintegy nyolcszázan érkeztek, 147 anyaországi és 45 határon túli településről, de nemcsak a Kárpát-medence magyarlakta településeiről, hanem Moldvából is jöttek magyar gyerekek.

Az egész házat betöltő programkínálatban többek között népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szerepel. A gyerekcsoportok végiglátogatják az Országház nevezetességeit, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, neves sportolókkal, művészekkel találkozhatnak, lesz arcfestés, lufihajtogatás és buborékfújás.

Forrás: MTI/Hírklikk