Kövér László: Horn Gyula nem volt hazafi

HírKlikk 2018. október 11. 17:49 2018. okt. 11. 17:49

"Szögezzük le, Horn a szónak semmilyen értelmében nem volt hazafi, hiszen idegen zsoldban fegyverrel harcolt a saját hazája ellen" - mondta Kövér László a Mandinernek adott interjújában.

A házelnök szerint a kilencvenes években a szocialistákat és szabad demokratákat csak a politikai korrektség kedvéért nevezték ellenfeleknek.

"Valójában ellenségnek tekintettük őket, és ez nem is a személyeknek szólt, hanem annak a világnak, amit ők képviseltek" - mondta Kövér László.

A politikus szerint "Horn a maga meglehetősen egyszerű felfogásában az államot a saját népe, az úgynevezett kisemberek boldogulása érdekében próbálta működtetni, ehhez képest rengeteg kárt okozott például a Bokros-csomaggal, a gáz- és energiaszolgáltató vállalatok kiárusításával vagy a televíziós műsorszolgáltatás idegen kézbe játszásával."

"De fel sem merült benne, hogy szándékosan szétverje a tetőt a fejünk felett, vagy hogy önként adja át a ház kulcsát új, önjelölt főbérlőknek, ha már felszabadultunk a szovjet gyámság alól" - tette hozzá Kövér László.

Forrás: Mandíner