Kövér László immár hivatalosan is cenzor

HírKlikk 2021. december 2. 15:10 2021. dec. 2. 15:10

Szél Bernadett pert nyert Kövér László ellen Strasbourgban.

Szél Bernadett Facebook-oldalán  azt írta, Kövér Lászlónak immár hivatalos papírja is van arról, hogy cenzor. A nemzetközi bíróság döntésében háromszor írja ezt le.

A független képviselő úgy látja, hogy ezek után a kormánynak két lehetősége maradt, vagy elküldik a házelnököt, „vagy ki nem ejti a száján többet azt a szót, hogy jogállam”.

A politikus azért fordult a strasbourgi bírósághoz, mert 2015-ben a házelnök figyelmeztetés nélkül vonta meg tőle a szót, amikor a dolgozói szegénység áldozataira akarta felhívni a figyelmet.

A nemzetközi bíróság szerint a fideszes házelnök intézkedése nem felelt meg az Országgyűlési törvényben előírt eljárásnak. „Ezenkívül közvetlen cenzúra volt, mivel azonnal megakadályozta, hogy az első kérelmező [Szél Bernadett] kifejtse véleményét anélkül, hogy [a házelnök] kevésbé korlátozó intézkedést alkalmazott volna vagy akár csak megfontolta volna más eszköz alkalmazását.”

Szél Bernadett szerint Kövér „léte a magyar politikában annak a világos bizonyítéka, hogy Magyarország már nem jogállam és már nem demokrácia”.

A képviselő szerint amikor pert nyernek, akkor látszik, hogy nem ők „rendetlenkednek”, hanem „a fideszes politikusok élnek vissza rendre a hatalmukkal”.

Forrás: Facebook