Kövér László is a nemzet része: mi kérünk elnézést

Föld S. Péter 2020. április 30. 09:14 2020. ápr. 30. 09:14

Mi kérünk elnézést, amiért már megint Kövér Lászlóval foglalkozunk. Szakmai és emberi meggyőződésünk ellenére tesszük ezt, nem jókedvünkből. Azt gondoljuk ugyanis, hogy Kövér László nem ér annyit, hogy róla szóljon az újság, ami pedig az emberi vonatkozásokat illeti, régóta meggyőződésünk, hogy egy beteg ember megütközést keltő kirohanásaival nem nekünk, hanem az illetékes szakterületnek kellene foglalkozna. Mégsem tehetünk mást, minthogy megint megszólalunk. Kövér házmester ugyanis gyors egymásutánban kétszer is elképesztő dolgokat mondott, amik nem csupán az ő mentális állapotát jelzik, de azt sejtetik, hogy a hatalom (értsd: Orbán Viktor) vele üzen a többségi társadalomnak.

Három nappal ezelőtt, Bayer Zsolt műsorában első megközelítésben Szabó Tímea képviselőt és a nőket ekézte Kövér házmester, ám a surmó szöveg valójában minden normális embernek szólt. Kövér házmester sok más mellett, azt mondta, hogy sajnálja a szánalmas ellenzéket, különösen azokat, akiknek a személyi számuk kettővel kezdődik. Akkor megírtuk a véleményünket erről a tahóságról, és azt gondoltuk, Kövérből ennyi is bőven elég, túlteljesítettük a normát, mostantól egy ideig nem kell vele foglalkoznunk.

Hanem hát a házmester úr keresztül húzta a számításainkat, mert a Demokrata című hetilapban is megszólalt. Ahol – más okosságok mellett – azt találta mondani, hogy az ellenzék „nem a magyar nemzet része, hanem a világelitnek a komprádor alakulata.”

Ez persze egy hatalmas hülyeség, és ezt azok is tudják, akik ma a parlamentben és más helyeken kényszeredetten tapsolnak Kövér házmester eszelős produkcióinak. Szokás mondani – nem kevés iróniával –, hogy a szocialista kormányok legnagyobb bűne az volt, hogy csökkentették a pszichiátriai ágyak számát. Ebben lehet némi igazság, ám az már nem az Orbánt megelőző kormányok sara, hogy az ápolásra szorulókat magas beosztásba repítették. Nem Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, de még csak nem is Bajnai Gordon ajánlotta és választotta meg Kövér Lászlót a magyar parlament elnökének.

Orbánt, Kövért, Ádert és a többieket mérhetetlenül kártékonynak tartom, olyanoknak, akik tudtuk és akaratuk ellenére, nem közös hazánk, Magyarország érdekeit képviselik. Ám az eszembe sem jutna, hogy ők ne volnának a nemzet részei. Mindnyájan azok vagyunk, akik itt élünk és idetartozónak valljuk magunkat. Belőlünk áll össze a nemzet – jókból és rosszakból, tisztességesekből és gazemberekből, csillogóan tehetségesekből és mérhetetlenül középszerűekből.

Bartók Béla is magyar volt, Szálasi Ferenc úgyszintén.

Kövér László, bármit is gondoljunk róla, a nemzet része. Mi kérünk elnézést.