Kövér László szerint, aki magyar, a Fideszre szavaz

Föld S. Péter 2024. május 25. 14:30 2024. máj. 25. 14:30

Újfehértón egy lakossági fórumon találkozott a magyar emberekkel Kövér László. Az Országgyűlés elnöke elmondta, hogy a június 9-i EP-választás arról is szól, hogy „a világ nagyobbik része hatással tud-e lenni Európa háborúpárti részére.” A házelnök a hallgatóság mellének szegezte a kérdést: hagyjuk-e, hogy mások kockára tegyék Magyarország érdekeit azzal, hogy belerángatnak minket a háborúba?

„Minden magyar embernek ma az a kötelessége, hogy a megfelelő helyre húzza be az ikszet, és arra a politikai közösségre adja a voksát, amely egyedül beszél és tesz a békéért” – mondta Kövér. Az egykor még liberális Fidesz egyik alapítója még egy olyan frappáns megfogalmazásra is vetemedett, miszerint „aki a szívére hallgat, a Fidesz-KDNP-re szavaz, aki az eszére hallgat, meg pláne”.

Kövér László és a Fidesz régóta bizonygatja békevágyát, valamint azt, hogy rajtuk kívül mindenki háborúpárti, egyedül ők akarják, hogy befejeződjék a szomszédunkban pusztító háború. Ha jól értjük, mindez azt is jelenti, hogy berendelik a budapesti orosz nagykövetet, és átadnak neki egy levelet, amelyben felszólítják országa elnökét, Vlagyimir Putyint, hogy haladéktalanul hagyja abba az Ukrajnában folyó háborút. Vonja ki katonáit a megszállt területekről, fejezze be a lakóházak, kórházak bombázását, a közművek, valamint a lakosság módszeres pusztítását.

Erre készülhet június 9-én Kövér és a Fidesz, már amennyiben valóban komoly bennük a béke iránti vágy. Még az sem kizárt, hogy a június 1-i békemenet változtat eredeti útvonalán, és útba ejti a budapesti orosz követséget, ahol – ukrajnai zászlókat lengetve – szintén felszólítják Putyint, hogy fejezze be a háborút.

Mindez rímel a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítójának, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által gründolt békemenet jelszavára, amely így hangzik: Eddig és ne tovább! Amennyiben a békemeneteseknek tele van a hócipőjük a háborús hisztériával, akkor bizonyára az is zavarja őket, hogy Nagy Testvérük, a Fidesz telerondította az országot háborús plakátokkal. Még a balatoni üdülőhelyekre is jutott egy csomó, hogy az ott élő, vagy éppen pihenni vágyó magyarok egy pillanatra se feledjék, milyen országban élnek. 

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratórium örök és megbonthatatlan elnöke mindezt úgy fogalmazta meg, hogy június 1-i masírozásukkal Európa „háborús pszichózisban égő” vezetőinek üzennek. Csizmadia úr, feltehetőleg a rá jellemző szerénységből kifolyólag, nem említette, hogy miként is kezdődött az általa említett „háborús pszichózis.” Emlékezetünk szerint nem úgy, hogy az EU és a NATO tagállamai egyszerre csak, minden előzmény nélkül, elkezdték pénzzel és fegyverrel támogatni Ukrajnát. Ha nem csal a memóriánk, akkor Vlagyimir Putyin volt az, aki 2022 február 24-én – azaz, immár több mint két éve – katonákat küldött Ukrajnába. Putyin, aki alig néhány héttel korábban Szergej Lavrov nevű külügyminisztere közreműködésével, Barátságért kitüntetéssel jutalmazta szolgálataiért Szijjártó Péter magyar külügyminisztert, állítása szerint azért vezényelte csapatait a vele szomszédos, ám tőle független Ukrajnába, mert nácitlanítani akarta az országot. Azt bizonyára Kövér és Csizmadia urak is tudják, hogy minden országban vannak nácik, s ezen az alapon Putyin bármelyiküket megtámadhatta volna, ám még ennél is jobban tenné, ha mások kioktatása és ellenük való háborúskodás helyett a saját portája előtt sepregetne.

Kövér házelnök Újfehértón elmondott beszéde kapcsán muszáj Orwell 1984 című regényének ikonikus mondatát idéznünk: A háború: béke, a szabadság: szolgaság, a tudatlanság: erő. Magyarul: semmi nem az, aminek látszik, s ennek szellemében mondhatta Kövér, hogy minden magyar embernek kötelessége a Fideszre szavazni. Ezt egyébként mintha már hallottuk volna – igaz, más megfogalmazásban. Rákay (Kálmánból lett) Philip mondta filmje, a „Most vagy soha” című gigantikus összeget felemésztő alkotásról, hogy azt mindenkinek hazafias kötelessége megnézni.

Akkor azt hittük, hogy ezt a mélységet már nem lehet überelni, de aztán sokadszorra is kiderült, hogy mindig van lejjebb. Jött Kövér László, aki tolmácsolta a magyaroknak a Fidesz békevágyát, valamint azt, hogy aki magyar, az a Fideszre szavaz. Van ebben ugyan némi kirekesztés, de ne legyünk telhetetlenek: örüljünk annak, hogy nemzetünk legjobbjai azért riogatnak világháborúval, mert békét akarnak. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom