Köves Slomóék beperelték a Mazsihiszt

HírKlikk 2021. április 18. 16:00 2021. ápr. 18. 16:00

EMIH és a MAOIH közös keresetet nyújtott be a Jeruzsálemi Főrabbinátus Bíróságának Polgári Tagozatához, azért, hogy a magyar kormány által a magyarországi zsidó felekezeteknek nyújtott örökjáradék elosztását vizsgálják felül.

„A magyar zsidóság történetében példátlanul, külföldi bíróságon támadja a Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a Deutsch Róbert elnökölte Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség (MAOIH) a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét” – írja a Mazsihisz közleményében.

A Köves Slomóék célja, hogy újragondolja a kormány az állami támogatások nagyságát.

A Mazsihisz szerint az eljárásról szóló „keresetlevelet gyalázatos módon a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján adták át a Mazsihisz képviselőjének. Azon a napon, amikor 600 ezer meggyilkolt zsidó honfitársunkra emlékezünk. Az EMIH és a MAOIH eljárása kegyeletsértő, a jóízlés teljes hiányát mutatja. Ez az ízléstelenségen túl jól példázza a Köves Slomó vezette EMIH évek óta folyó küzdelmét anyagi forrásaik és vagyontárgyaik indokolatlan növeléséért”.