Közös ellenzéki jelölt lesz a bajai lángosos

HírKlikk 2019. május 16. 06:00 2019. máj. 16. 06:00

Félig roma, félig magyar, nyolcgyermekes, homoszexuális családapa, mélyen hívő és harcos ellenzéki. Szabó Richárd a köré szerveződött segítőkkel több száz rászorulót támogat főként Baja térségében.

A Magyar Hang elment Szabó Richárdhoz, aki ősszel az ellenzéki pártok közös jelöltjeként indul a választáson, és ha befut, hazánkban ő lesz az első nyíltan meleg önkormányzati képviselő.

– Parasztgyerek vagyok. Négy testvéremmel a román határhoz közeli Létavértesen nevelkedtünk, édesanyám süketnéma. Tizenhárom voltam, amikor a nagybátyám megerőszakolt, ekkor elszöktem Bajára a nővéremhez – vázolta a riportban Szabó Richárd a múltat. – Pár hétig maradhattam csak náluk, utána a Sugovica partján, a piros vécében laktam – így hívták a helyiek az utcaseprők kukatárolóját. Évekig egy zöldséges alkalmazott feketén, aztán betöltöttem a tizenhatot, és felvettek utcaseprőnek. Amíg hajléktalan voltam, sokféle bántás ért. Gúnyoltak, leköptek, lökdöstek, de mindig azt hajtogattam: aki ki akar törni, annak sikerülhet!

A bajai lángososként megismert Szabó Richárd az általa vezetett Sugó-parti Közéleti portál Facebook-oldalán egy élő videóban februárban jelentette be, hogy meleg. Minderre azért került sor, mert egy névtelen levelet talált a postaládájában, melyben megzsarolták, ha nem hagyja abba a Fidesz támadását, nyilvánosságra hozzák, hogy meleg és lejárató hadjáratot indítanak ellene.

Forrás: Magyar Hang