Közösség elleni uszítás miatt jelentették fel Kövér Lászlót

HírKlikk 2019. december 8. 15:09 2019. dec. 8. 15:09

Súlyosan kirekesztőnek és uszítónak nevezi a Magyar Ateista Társaság Kövér László házelnök utóbbi időben tett kijelentéseinek egy részét. Ezért őt közösség elleni uszítás bűncselekménye miatt feljelentette — olvasható a társaság közleményében, amelyet az Index is idéz. 

Szerintük Kövér László több megnyilatkozásában a vallásos emberek és a nem vallásosak közötti különbséget hangsúlyozta, illetve a nem vallásosokat közösen említette a hazaárulókkal. Kövér László egy alkalommal például arról beszélt, hogy:

Az előttünk álló küzdelmeket a magyarság csak akkor tudja megnyerni, ha a demokrácia eszközrendszerével meg tudunk őrizni egy olyan cselekvőképes politikai többséget, az igazságosság erejével fenn tudunk tartani egy olyan társadalmi többséget, és a szellem erejével biztosítani tudunk egy olyan erkölcsi többséget, amely az istentelenekkel, a hazaárulókkal és a nemzettagadókkal szemben meg tudja védeni önmagát, nemzetét és hazáját.

Az ateista társaság szerint

Magyarországon legalább minden harmadik ember nem hívő vagy ateista, az államnak pedig kötelessége, hogy számukra ugyanolyan jogokat és biztonságot garantáljon, mint a többi állampolgárnak”.

Utalnak az Alaptörvényben garantált szólásszabadság határaira, amelyek szerint

a véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának a megsértésére.