Kubatovnak nem elég jók a magyar edzők

HírKlikk 2023. szeptember 9. 18:30 2023. szept. 9. 18:30

„Máté Csaba pont az az edző volt, aki illett a csapathoz, de minket mindig az húzott felfelé, hogy olyan edzőnk volt, aki magasabban volt jegyezve, mint a csapat" – indokolta Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke Máté Csaba menesztését. Mátét azt követően nevezték ki vezetőedzőnek, hogy az orosz Sztanyiszlav Csercseszov vezetésével a Bajnokok Ligája selejtezőjében a csapat szégyenletes vereséget szenvedett a főként amatőr futballistákkal felálló Kí Klaksvík csapatától. 

Mátéval ismét régi fényében tündökölt a Ferencváros, kilenc győzelem mellett csak egyszer kapott ki a csapat, bejutott az Európa Konferencia Ligába, ám a magyar edzőnek mennie kellett, s a szerb Dejan Sztankovicsot nevezték ki vezetőedzőnek.

Kubatovot sok kritika érte emiatt, a Sportal által megkérdezett magyar edzők is kiakadtak a ferencvárosi klubelnök nyilatkozatán. 

„Nem a magyar edzők tehetnek róla, hanem a futballmorál, amit az elmúlt negyven évben tönkretettek. Az utóbbi tíz évben ez sokat javult, de nem könnyű egy magyar edzővel együtt dolgozni. Vannak kivételek, mint Dárdai Pál vagy Lőw Zsolt, úgyhogy van fény az alagút végén. Talán hamarosan a magyar edzők is az ő szintjükre érnek” – mondta Kubatov a Hír Tv-ben, utalva arra, hogy a hazai edzők nem állnak az FTC szintjén. Mindehhez még hozzátette: „Máté Csaba pont az az edző volt, aki illett a csapathoz, de minket mindig az húzott felfelé, hogy olyan edzőnk volt, aki magasabban volt jegyezve, mint a csapat.” 

Csank János, aki korábban a Ferencvárosnál is dolgozott edzőként, a következőképpen reagált Kubatov nyilatkozatára: „Amikor én voltam a Ferencváros edzője, és bajnoki címet nyertünk, aminek talán ő is örült, fél évig nem kaptunk fizetést. Mindössze három légiós volt a csapatban, egy füves edzőpálya állt rendelkezésre, meg egy műfüves a Népligetben, amely sérülésveszélyes volt... Óvatosan kell bánni az efféle feltűnő kijelentésekkel, mert aki olvassa, azt gondolhatja, a nyilatkozó nem érti az egészet.”

Mészöly Géza korábbi válogatott futballista, aki több NB I-es klubnál is edzősködött, ugyancsak megdöbbent Kubatov véleményén. „Kikérem a magam és a honi edzőtársadalom nevében Kubatov úr véleményét. Üzenném neki, hogy óvatosan a kritikával, mert Lisztes Krisztián, aki most írt alá Frankfurtba, nálunk, a Mészöly focisuliban töltött el gyerekként három évet. Talán mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy a klubja most jó sok pénzt keres. Az pedig, hogy a magyar edzők alkalmatlanok, épp az ő szájából hiteltelen... Máté Csaba az ő csapatában bizonyította tudását, rátermettségét. Állítom, ha Máté hosszú távon bizalmat kapna, méltóan képviselné a honi edzői szakmát. Csak bátorság és bizalom kell, hogy magyar szakember is maradandót alkothasson” – mondta Mészöly.

Egervári Sándor, korábbi szövetségi kapitány szégyenletesnek nevezte a Ferencváros elnöke által mondottakat. Szerinte ezek a mondatok Kubatov Gábort minősítik és „aki így beszél, az nem látja maga körül a világot”.

Máté Csaba menesztéséről a Hírklikk is írt, ezt a cikkünket itt olvashatják.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom