Külföldön élő magyarok a hazai tüntetők mellett – mutatunk videókat is

HírKlikk 2018. december 20. 06:40 2018. dec. 20. 06:40

Egyre szervezettebbeké válnak a külföldön élő magyarok tiltakozóakciói és a kommunikációjuk: immár Facebook-csoportban és Twitter-fiókban adnak hírt akcióikról. Szerdán is több ilyen volt, például Izlandon.

Izlandon tegnap és ma is tüntettek a magyarok és szolidaritásukról biztosították az otthoniakat. A szigetország legnagyobb szakszervezete, az Efling segítette őket, hogy a parlament előtti téren tudjanak demonstrálni, szimbolikusan a „The Black Cone” kő előtt, ami azt jelképezi, hogy a népnek joga van ellenállni – olvasható az összefoglalójukban. A tüntetésről rövid videó is készült:

A külföldön élő magyarok múlt pénteken „Hazajöttünk túlórázni!” címmel hoztak létre Facebook csoportot, mondván: „Hazánknak most szüksége van mindannyiunkra! Itt az idő, hogy külföldi magyarként mi is kiálljunk egy szabad Magyarország mellett!”. A csoportban információt cserélnek a nemrég indult magyarországi tüntetéssorozattal kapcsolatban.  Alig pár nap alatt már több mint 3500-an csatlakoztak a csoporthoz.

Létrejött egy Twitter-fiók is, „O1G Intrnational Protest” címmel. A hazai tüntetőkkel való szolidaritás jegyében létrejött fiók mottója az az itthoni tüntetésen már felbukkant jelszó: Semmi mást nem szeretnénk Karácsonyra, mint demokráciát („All we want for Christmas is Democracy!”). Itt látható például ez a videó, amely azt mutatja, a tüntető magyarok hogyan skandálták: „Mocskos Fidesz”-t London utcáin az ottani magyar nagykövetnek.

Forrás: Hírklikk