Kunhalmi: A szolidaritás volt és lesz a siker titka

HírKlikk 2019. október 18. 09:29 2019. okt. 18. 09:29

A szövetség sikeres volt, ismét fent van a versenypályán, elindult az önkényuralom lebontása – erről beszélt az MSZP országgyűlési képviselője és választmányi elnöke, Kunhalmi Ágnes, csütörtök este az ATV Egyenes beszéd c. műsorában.

„Az 1:1 elleni stratégia, amit az MSZP már évek óta mond, és az összefogás meghozta az eredményét, igazunk lett” – értékelte Kunhalmi a szövetség teljesítményét az önkormányzati választásokon. Elmondta, a lassan immár öntudatra ébredő polgárok segítségével hogyan látszik a fő problémára a megoldás. „Ez nem egy demokratikus ország. Ez egy autoriter, önkényuralmi rendszer, ahol még vannak demokratikus elemek, mint például az, hogy a fülke magányában a szavazók dönthetnek. Ez volt a garanciája annak, hogy szerencsére nagyon sokan megértették a tétet, ami arról is szólt, hogy ebből az önkényuralmi rendszerből lesz-e nyílt diktatúra a következő években.”

A szocialista politikus kiemelte, az a tény, hogy a kormány egyelőre elállt az alapjogok további szűkítésétől, annak is köszönhető, hogy a polgárok a szövetség segítségével meg tudták állítani ezt a folyamatot. „(…) [A kormány] most kapott egy pofont a választóktól, akik azt mondták: Állj, és ne tovább! Az összefogás ereje megmozdított egy olyan réteget, amelyik azt mondta, hogy megéri elmenni, és a keresztényeknek is most lett elegük. Feljöttünk a versenypályára és nettó eredményt tudtunk elérni, csakhogy nem dőlhetünk hátra” – tette hozzá.

Az MSZP elnökségi tagja kifejtette, szerinte a kőkemény szolidaritás volt és lesz a siker titka, és ez most a helyhatósági választásokban is megmutatkozott. „Amikor megtámadtak egy DK-st, az MSZP-sek, Momentumosok kiálltak mellette; amikor minket támadtak meg, akkor ugyanúgy kiálltunk egymásért! És most jön még csak igazán a küzdelem” – vetítette előre az MSZP-s képviselő.

A kérdésre, hogy vajon az MSZP sikeres új pártigazgatója, Molnár Zsolt lesz-e Karácsony Gergely főpolgármester oldalán Budapest új alpolgármestere, Kunhalmi Ágnes elmondta, nem gondolja, hogy így lesz, hiszen ez egy másik óriási terület lenne Molnárnak, de a döntés Karácsonyé. „Zsolt remek szakember, egy nagyon kemény csapatot rakott össze, amely elkezdett egy szervezetfejlesztést, és amely nagyon sok hátrányát ledolgozta az MSZP-nek. A mozgósításban ez nagyon jól meglátszódott; a kísérleti fázisunk nagyon jól sikerült, el kell mélyíteni a pártok közti együttműködést (…) és sikeresek leszünk!”

A videó felvétellel a kampányidőszak végén botrányba sodort Lackner Csaba, kispesti ellenzéki képviselő ügyéről szólva Kunhalmi elmondta, szerintük nem igazi a felvétel, de a helyzet tisztázásáig Lacknernek ki kellene lépni a Magyar Szocialista Pártból.

"Végül a képviselőnő a hétvégi választmányi ülésre – amin például a gyermeke betegsége miatt mandátumáról lemondott Tóbiás József sorsa is eldől, – illetve a siker értelmezésének jelentőségére hívta fel a figyelmet."

„Szombaton lesz választmányi ülésünk, amelyen értékelni fogunk és örülni. Én egyből azt írtam a közösségi oldalamra, hogy nem szabad hátradőlni, azonnal milyen feladatokat kell elvégezni, de rám szóltak, hogy: „Tessék, Ági, örülni!” Alapvetően örülök, hogyne örülnék, hiszen most sikerült. De örüljenek a szavazók inkább, és mi dolgozunk tovább!” – zárta az interjút Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, elnökségi tagja.  

Forrás: Hírklikk