Kunhalmi Ágnes: véget kell vetni az emberek lehallgatásának!

HírKlikk 2021. július 23. 09:25 2021. júl. 23. 09:25

2022-től nem élhet tovább az ország a folyamatos megfigyeléstől, lehallgatásoktól, retorzióktól való félelemben.

A szakértők által elvégzett vizsgálatok szisztematikus összesítésével, valamint nyilvánosságra hozatalával foglalkozó parlamenti vizsgálóbizottságot kell felállítani a lehallgatási botrány ügyében – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégeként.

„Egy állampárt alakult ki, és ez a megfigyelés nem csak arról szól, hogy ebben az árnyékállamban, illetve állampárti rendszerben, amit Karácsony Gergely is említett, kiket figyelnek meg (…). A hétköznapi emberek, a magyar társadalom – és ezért szorul össze mindenkinek a gyomra – a pedagógusok, a közalkalmazottak, a köztisztviselők, az egészségügyben dolgozók ugyanazt érzik, hogy napi szinten megfigyelik őket, fenyegetik őket, figyelik a Facebook posztjaikat…” – mutatott rá Kunhalmi.

Elmondta, a kormánynak nem lenne szabad bojkottálnia a nemzetbiztonsági bizottság ülését, inkább mielőbb tisztáznia kellene magát a vádak alól, amiket nemes egyszerűséggel az ellenzék „hisztériájának” nevez. „Ahogy Karácsony Gergely is utalt rá, ha ők csinálták, akkor azért baj, ha meg nem tudják, hogy mi történt, és valaki belebugyvált a nemzetbiztonságba, ami szuverenitási kérdéseket is felvethet, akkor meg azért baj”.

A szocialista politikus megjegyezte, az MSZP jelenleg az országjárása nyomán is foglalkozik az üggyel. „Holnap Szombathelyen, előtte Miskolcon vonultunk az utcára, és ezek egyébként érdeklik a magyar embereket, érdekli őket, hogy mi történik itt” – számolt be az aktivizmus fejleményeiről.

A kormány álnépszavazásáról kifejtette, az egy profi módon felépített gyűlöletkampány, amit tudatosan épít hónapról-hónapra a Fidesz. „Ezzel próbálja a figyelmet elterelni a kémbotrányról meg a megfigyelési botrányról; így próbálja egyrészt megosztani az ellenzéket, másrészt megpróbálja összetartani a táborát, meg nyilvánvalóan annyi európai szála is van, hogy Orbán híveket gyűjt magának Európában is, hiszen új családot kell neki a Néppárt után létrehozni Európában”.

Arról, hogy a népszavazási kérdések más pártok által belengetett bojkottjához csatlakoznak-e, az MSZP társelnöke kifejtette, „Hogyha nem egy szavazólapon lesznek a mi kérdéseink – a Karácsony Gergely által kezdeményezett valódi kérdések, amelyek valóban érintik az embereket – a Fideszével, akkor egyértelműen arra szólítjuk fel a híveinket, hogy ebben nem szabad részt venni, nem szabad a gyűlöletkampányban részt venni, és hasonlóan a 2016-os népszavazáshoz, ezt érvénytelenné kell tenni; nem szabad, hogy ez átmenjen”!