Kupakgyűjtésbe kezdtek a tatabányai ultrák

HírKlikk 2023. december 25. 05:00 2023. dec. 25. 05:00

Jótékonysági akciókat hirdettek a Turul Ultrái és Turul Front csoportok, valamint a Turul's Miners Sportegyesület. Nem először. Az előbbiek többek között tartós élelmiszer-adományokat várnak, utóbbiak pedig ismét kupakokat gyűjtenek.

– A kupakgyűjtés nyáron sajnos nagyon leállt, mert a MOL átvette a műanyag hulladékok begyűjtését. Azóta már cégek szerződtek a MOL-lal és újra lehet a kupakokat gyűjteni és leadni. Még mindig sokan azt hiszik, hogy nem lehet gyűjteni, nem tudják, hogy szeptemberben újra találtunk céget ahol átveszik – mondta a kemma.hu-nak Erős Árpád, a Turul's Miners Sportegyesület elnöke. 

A gyűjtésből befolyó összegből egy tatabányai kislány, Lilla kezeléseit támogatják. A négy éves gyermek egy ritka genetikai eltérés miatt pár napos kora óta epilepsziával él, generalizált hipotón. A betegsége miatt a fejlődése megkésett. Életminőségének javítása érdekében gyógytornára, kezelésekre, fejlesztésekre van szüksége.

– Minden támogatás jól jön és a kupakokból bár lassan, de több tonna is össze tud jönni, és ez az összeg is segítség a családnak. Nem utolsó sorban így több tonna műanyag hulladéktól mentjük meg a környezetünket is, mert sajnos ezeknek a kupakoknak a nagy része nem a kukákban landol. Fontos még megjegyezni, hogy azokról a flakonokról amihez hozzá van „kötve“, egy könnyű mozdulattal leszedhető. Egyesületünk évek óta részt vesz gyűjtésekben, legutóbb a Vármegyei Civil központ adománygyűjtéséhez járultunk hozzá – emelte ki.

A Turul Ultrái és Turul Front csoportok a Szent Márton Központ számára gyűjtenek, akik a gyermekek és családok számára adnak átmeneti otthont. – Tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket és ruhát gyűjtünk – mondta a lapnak Bakonyi Tibor, a szurkolói csoport egyik tagja.

Forrás: kemma.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom