Lázár János bejelentette, 2026-ban nem indul újra egyéni jelöltként a választáson

HírKlikk 2024. január 7. 23:00 2024. jan. 7. 23:00

Számomra 2024 a korszakváltás éve. Nemcsak az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz tartozó ágazatokban, az építések, az állami beruházások és a közlekedés terén, de a saját politikai pályámon is – írja vasárnap este közzétett Facebook-bejegyzésében Lázár János miniszter.

Bejelentette, hogy hat országgyűlési ciklus után 2026-ban nem indul újabb, egyéni parlamenti mandátumért a választókerületében.

Azt írta, az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére és a többször megerősített felhatalmazásra büszke, köszöni is, de életének ezt a korszakát lezárja.

„Ezt a ciklust követően, egyéni választókerületi képviselő már nem leszek, de politikus maradok: a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra."

Hódmezővásárhelyen szerinte gyökeres változásra van szükség, mert az ma a végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város.

„Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik."

Azt írta, teljes sorcserére van szükség a városban: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre, és ennek a megújításnak ő az elősegítője és nem az akadálya lesz.