"Le kell váltani a karcagi rendőrkapitányt"

HírKlikk 2019. augusztus 13. 16:40 2019. aug. 13. 16:40

A Jobbik arra szólítja fel a Belügyminisztériumot, hogy amennyiben a karcagi rendőrkapitányságot vezető Teleki Zoltán nem mond le magától, akkor menesszék és gondoskodjanak olyan utódról, akiben "a helyiek meg tudnak bízni".

 Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra a felvételre utalt, amelyen a karcagi rendőrkapitány arra kéri beosztottjait, hogy differenciáltan bírságoljanak és kórházi dolgozókat ne büntessenek, különben nem lehet elintézni a rendőrök soron kívüli ellátását.

Lukács László György kijelentette: amennyiben a hangfelvétel valódi, akkor bűncselekmény történt. Az eset azért is aggályos, mert aláássa a rendőrségbe és az egészségügybe vetett bizalmat - fűzte hozzá a politikus.

A frakcióvezető-helyettes azt kérte, hogy visszamenőlegesen is tárják fel azokat az eseteket, amikor a rendőrkapitány arra utasította beosztottjait, hogy térjenek el a jogszabályoktól. Egyúttal felszólította a város kórházát: vizsgálják ki, hogy miért kerültek előre egyes emberek a várólistákon.

Más témában feltett kérdésre azt felelte, hogy "Orbán Viktor rendszerét" csak úgy lehet lebontani, ha az őszi önkormányzati választásokon mindenki a legerősebb ellenzéki jelöltet támogatja.

Forrás: MTI/Hírklikk