Lebukott a Fidesz, Kubatov-listát, fénymásolt ajánlóíveket találtak Egerben

HírKlikk 2020. január 30. 14:31 2020. jan. 30. 14:31

Fénymásolt ajánlóívek és Kubatov-listák kerültek elő az egri polgármesteri hivatal egyik szekrényének mélyéről.

Az Egri Ügyek szerint a megtalált iratokból az derült ki, hogy 2014-ben, az országgyűlési választások előtt, Egerben a Fidesz képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt érdekében törvénytelen módszerekkel listákat készítettek a város választópolgárairól, azok személyes adataival, lakcímeivel, valamint a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal.

A portál fotókat is közölt a listákról, ahol a kiolvasható nevek mellett az egri polgárok politikai aktivitása is látszik. Akit a Fidesz szempontjából a legelutasítóbbnak minősítettek, 1-es osztályzatot kapott, akit a legodaadóbbnak, 7-est.

Feljegyezték azt is, hogy a 2014-es országgyűlési választás előtt, amikor az aktivisták felkeresték az embereket, azok milyen hozzáállást tanúsítottak, ahogy az is megtudható, hogy az egyes aktivistákat kik nem engedték be otthonaikba, illetve ki az, aki tervezi, hogy elmegy szavazni, és ki az, aki nem.

Mirkóczi Ádám, jelenlegi ellenzéki egri polgármester a csütörtöki közgyűlésen bemutatta a listákat. A városvezető szerint, példátlan botrány, ami történt. Azt is mondta, hogy a listák sértik a választási eljárások rendjéről szóló törvényt, a tettért pedig egy-három év szabadságvesztés járhat.

„Nincs joguk az egri közéletben véleményt formálni, nincs joguk az egri emberekről dönteni, önök csalók, hazugok, törvénytelenek"

– fakadt ki a városvezető.

Forrás: Hírklikk