Lélekgyilkossággal vádolja a katolikus teológus Novák Katalint

HírKlikk 2024. február 3. 18:25 2024. feb. 3. 18:25

Perintfalvi Rita is megnyilvánult a köztársasági elnök kegyelmi eljárásával kapcsolatban.

„A Bicskei Gyermekotthonban volt néhány rendkívül bátor fiatal, aki beleállt egy szinte reménytelennek tűnő küzdelembe. Mert hittek abban, hogy egyszer győzhet az igazság és elnyerik méltó büntetésüket azok a férfiak, köztük a gyermekotthon igazgatója – V. János, aki nem mellesleg a rangos gyermekvédelmi kitüntetés, a Bárczy-díj birtokosa – és egy másik tanár, akik őket, legalább tíz érintettet, hosszú éveken keresztül érzelmileg terrorizáltak, sz*exuálisan bántalmaztak és hazugságokra akarták kényszeríteni” – írta bejegyzésében Perintfalvi Rita.

A Bicskei Gyermekotthon ügye egy ikonikus jelentőségű ügy – tette hozzá. „Felrázta az egész magyar társadalmat és megmutatta, hogy mi folyik a zárt rendszerű gyermekotthonokban és milyen módon vannak kiszolgáltatva az ott dolgozók kénye-kedvének a kiskorúak. S végre akadt egy elszánt ügyvéd és néhány végtelenül bátor áldozat, akik megvívták reménytelennek tűnő szélmalomharcukat az igazságért. És győztek! Novák Katalin pedig ezt rombolta le, mikor szabadon bocsátotta a pe*dofilt védő bűntársát. S ezzel a tettével megüzente a bicskei és az összes többi gyermekotthonban, sőt a zárt rendszerben – iskolák, nevelőotthonok, internátusok – között nevelkedő gyermekeknek és serdülőknek, hogyha ott őket sz*exuálisan bántalmazzák, pszichésen egy életre megtörik, akkor rá, azaz Magyarország köztársasági elnökére, bizony ne számítsanak! Mert őt bizony nem érdekli az áldozatok igazsága! Sőt, bármikor képes lábbal tiporni azt!”

Sorait azzal zárta:

„Na, ezt nevezem én egészen konkrétan: LÉLEKGYILKOSSÁGNAK! Mert ezek a gyermekek, serdülők tovább fognak élni, csak a lelkük egy darabját ölték meg. És most már nem csupán az elkövetők, hanem az a személy is, aki képes volt egy ilyen bűnözőnek kegyelmet adni!”

A gyerekek védelmében írt véleményt Dr. Gyurkó Szilvia is, és egyre többen nyilvánulnak meg az üggyel kapcsolatban, mint az a fiatal, aki az egész ügyet bíróság elé vitte. Donáth Anna és Dúró Dóra sem volt kíméletes.