Lenyűgözte a betegeket a 190 milliárd forintért épült Szuper Kórház

Föld S. Péter 2019. november 17. 06:30 2019. nov. 17. 06:30

Felsőfokokban beszéltek a megszólaltatott betegek a 190 milliárd forintból felépített Szuper Kórházról. Az új, minden igényt kielégítő, világszínvonalú építmény első napján teltház volt. A Szuper Kórház átadása alkalmából egy promó videó is készült, amelyen névtelen betegek mellett neves paciensek is bemutatták, hogyan gyógyultak meg - ahogyan a Legfőbb Beteg fogalmazott -, a Nemzet Kórházában.

Abban minden megszólaló egyetértett, hogy a pénteken átadott – és előtte több világvallás papjai által felszentelt – Szuper Kórház új fejezetet nyitott a magyar gyógyítás és gyógyulás történetében. Egy igen neves beteg, aki az avatáson szintén tiszteletét tette, például a következőket mondta:

- A világ sok kórházában megfordultam már, volta hol feküdtem is néhány napot, de ilyen nagyszerű alkotást, mint amilyen a magyarok által épített Szuper Kórház, még sehol sem láttam. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy itt minden adott a gyógyuláshoz, s minden betegnek azt kívánja, hogy olyan kórházban betegeskedjen, mint amilyen a magyar kormány jóvoltából és személyesen Orbán Viktor miniszterelnök kegyelméből most átadott Szuper Kórház. Budapest nagyon szép, mondta a neves, magát megnevezni nem kívánó beteg, a magyar nők a legszebbek a világon, tette hozzá pajkosan a kacsintva. A neves nyilatkozó egyedül a nyelvünkkel nem volt kibékülve, szerinte a türk a világ legnehezebb nyelve. Puskás, csikós, gulyás - csillogtatta meg türk szókincsét.

Egy másik, rutinosnak mondható beteg szintén felsőfokokban nyilatkozott az új létesítményről.

- Éreztem az erőt az új Szuper Kórházban, mondta. A falak, a padlók, az ott dolgozók, mind hozzájárultak ahhoz, hogy a korábbinál sokkal gyorsabban és hatékonyabban gyógyulhassak. Ha a jövőben beteg leszek, akkor biztosan Önökhöz jövök majd gyógyulni.

A Szuper Kórház első munkanapjára egyébként egy egészen különleges, a világ betegségei között igen előkelő, ötödik helyet elfoglaló kórságot is meghívtak. Ezzel kapcsolatban az egyik beteg azt mondta: tudtuk, hogy az ellenfél nagyon erős, nálunk jobb, de reménykedtünk a jó eredményben.

Szerinte szoros eredmény született, s bár vesztettünk, de mindenki láthatta, hogy sikerült felnőnünk a feladathoz. Külön szeretném kiemelni, hogy milyen sok erőt adott nekünk, magyar betegeknek, hogy ilyen sokan drukkoltak a gyógyulásunkért. Most nem sikerült, de megyünk tovább azon az úton, amelyen szeretett vezetőnk bölcs útmutatásai alapján elindultunk.