Letartóztatták a Pest Megyei kormányhivatal több munkatársát

HírKlikk 2021. július 21. 09:00 2021. júl. 21. 09:00

A Pest Megyei Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának több munkatársát is előzetes letartóztatásba helyezték.

Népszava értesülései szerint az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást a kormányhivatal egy vezető beosztású tisztviselője ellen, aki a gyanú szerint „előnyért megszegte hivatali kötelességét". A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Kovács Katalin, a lapot arról tájékoztatta, hogy az ügyészség „üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt" indította a nyomozást.

Eddig négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként, és valamennyiük előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság – a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványa alapján. Az ügyészség ennél több adatot nem adott ki a lapnak, a nyomozás érdekeire hivatkozva.

A Népszava emlékeztetett rá, hogy a Tarnai Richárd vezette Pest Megyei Kormányhivatal több nagy állami beruházás engedélyezési eljárásában is részt vesz, mivel az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség megszűnésével, ez a szervezet lett a másodfokú környezetvédelmi feladatok elvégzője. Emellett a kormányhivatal Érdi Járási Hivatalát jelölték ki Budapest természetvédelmi hatóságának.

Forrás: Népszava