Luxus Vivien pert vesztett, és nem fellebbez

Puzsér Róbert 2021. július 18. 08:12 2021. júl. 18. 08:12

Jelentem, hogy megnyertem az ellenem indított becsületsértési pert Vasvári Viviennel szemben: a luxusasszony vádjaival kapcsolatban kinyilvánította a bíróság, hogy valamennyi kijelentésemhez jogom volt.

Szeretném azt hinni, hogy jogi képviselőmmel, Pálvölgyi Miklóssal nemcsak a véleménynyilvánítás és a kritika szabadságát védtük meg, de Vasvári Vivient is egy kevésbé önazonos, felelősségteljesebb médiaszerephez segítettük. Luxus Vivien asszony ugyanis nem fellebbezte meg az első fokon hozott határozatot, és ezt próbálom nem annak betudni, hogy a velem szemben őt és Berki Krisztiánt képviselő ügyvédet, Sz. Rolandot nemrég letartóztatta a rendőrség.

Talán most már a huszonnégy karátos luxusasszony is tudomásul veszi, hogy a közéleti szereplés nemcsak magamutogatással, szponzorpénzek begyűjtésével, és a lelkiismeretlen szociális hergelés mámorával jár – legalább annyit neki is el kell viselnie a könnyed luxusélet és a talmi népszerűség fejében, hogy rendkívül irritáló tevékenységét néhanapján kritika éri.

Ami pedig a legfőbb: Vasvári Vivient közszereplőnek tekintette az elsőfokú bíróság, így újra felvetődik a kérdés, hogy Kulcsár Edinát egy másik személyiségi jogi perben vajon miért nem minősítette annak. Vagy hozzá kell szokni, hogy Magyarország egy olyan állam, ahol bármikor bármilyen ítélet megszülethet, és ahol az egyszerű állampolgár hiába vár a törvényszéktől következetes bíráskodást?