Magyar Péter feljelenti Orbán Viktort rágalmazásért

HírKlikk 2024. május 19. 06:30 2024. máj. 19. 06:30

A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért – jelentette be Magyar Péter a Facebookon.

Döntését azzal indokolta, hogy a miniszterelnök, a pártja és a propagandistái hetek óta azzal kampányolnak, hogy az ellenzéki politikusok háborúpártiak, ezt terjesztik óriásplakátokon és videó hirdetésekben is. „Elég volt!” - írta a Facebook-oldalán, vette észre a Népszava.

„A TISZA Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért.”

Magyar Péter ezt követően azt javasolta Orbán Viktornak, hogy ne legyen gyáva és ne bújjon el a mentelmi joga mögé. Végezetül idézte a Büntető törvénykönyv vonatkozó passzusát:

„226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt, vagy

c) jelentős érdeksérelmet okozva követik el.”

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom